Μαγευτικές εικόνες: Η απίθανη φυσική πισίνα της Βραζιλίας

Ανακαλύφθηκε από ένα χρυσοθήρα το 1920

Μια απαράμιλλης ομορφιάς φυσική πισίνα με πεντ��κάθαρα, κρυστάλλινα νερά που μοιάζουν με καθρέφτη, «κρύβεται» στο σπήλαιο Poco Azul, εντός του εθνικού πάρκου Chapada Diamantina της Βραζιλίας.

POCO-AZUL2.jpg

poco-azul-21.jpg
Πλαισιωμένη από ένα εντυπωσιακό σκηνικό από κοφτερούς βράχους, όσοι την επισκέπτονται δυσκολεύονται να καταλάβουν που τελειώνει το νερό και που αρχίζουν τα βράχια. Στη 16 μέτρων βάθους υπόγεια σπηλιά, μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς τους βυθισμένους κορμούς δέντρων, άριστα διατηρημένους.

poco-azul-26.jpg
Ανακαλύφθηκε από ένα χρυσοθήρα, ο οποίος αναζητούσε διαμάντια στην περιοχή την εποχή το 1920. Η θερμοκρασία του νερού παραμένει σταθερή στους 24 βαθμούς Κελσίου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

30655048.Pooazul.jpg
Το νερό φωτίζεται φυσικά από τα ανοίγματα στα τοιχώματα της σπηλιάς και οι ακτίνες του ήλιου ακτινοβολούν ένα έντονο μπλε χρώμα.
17253477431_bd3c7570c6_o.jpg
Την περασμένη δεκαετία εξερευνητές ανακάλυψαν στο σπήλαιο τα υπολείμματα 40 διαφορετικών ειδών ζώων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν εξαφανιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top