Όλα τα σενάρια για την πτώση του μοιραίου Airbus- Στο πιλοτήριο το μυστικό για την τραγωδία

Ο ένας κυβερνήτης ήταν κλειδωμένος έξω από το πιλοτήριο

Όλα τα σενάρια για την πτώση του μοιραίου Airbus- Στο πιλοτήριο το μυστικό για την τραγωδία

​Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες, μετά την είδηση ότι ο ένας κυβερνήτης ήταν εκτός πιλοτηρίου λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η θανατηφόρα πτώση, της μοιραίας πτήσης, της Germanwings.

Όπως σας ενημέρωσε το star.gr, οι New York Times επικαλούμενοι πληροφορίες ερευνητών, που μελετούν το μαύρο κουτί, αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης έμεινε απ’ έξω από το πιλοτήριο. Ο συγκυβερνήτης, παρά το γεγονός ότι ο συνάδελφος του, του χτυπούσε την πόρτα για να μπει μέσα, φαίνεται πως δεν άνοιξε ποτέ.

26F8408A00000578-3012053-Grim_task_continues_Officials_spoke_of_a_crash_scene_horror_and_-a-25_1427333403707.jpg
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, καθώς και το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία και η εθνικότητα των δύο πιλότων ενισχύουν τα σενάρια ότι η αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους ήταν τρομοκρατικό χτύπημα.

Στο Star και την εκπομπή «LiveU», μίλησε ο κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ο οποίος είναι χειριστής της Πολιτικής Αεροπορίας και αποκάλυψε τα μυστικά του πιλοτηρίου.

26FBA32200000578-3012053-image-a-10_1427328936771.jpg

«Εάν ο ένας χειριστής φύγει από το πιλοτήριο για τον οποιοδήποτε λόγο, ο άλλος χειριστής οφείλει να βάλει μάσκα οξυγόνου και να την φοράει για όσο είναι μόνος του στο θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους. Ωστόσο, αυτό στην πράξη συμβαίνει στο 20% με 30% των περιπτώσεων. Δεν ξέρω αν αυτό συνέβη στην συγκεκριμένη πτήση. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου αλλάξουν πολλά στα αεροπλάνα.

Οι πόρτες πιλοτηρίου σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον είναι ειδικών προδιαγραφών τεθωρακισμένες και με κωδικούς. Όταν, λοιπόν, κάποιος βγει έξω πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Πάντα μέσα πρέπει να είναι δυο μέλη πληρώματος. Αν βγεις, πατάς έναν κωδικό και πρέπει αυτός που είναι μέσα να την απασφαλίσει. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό υπάρχει ένας άλλος κωδικός τον οποίο γνωρίζει μόνο το πλήρωμα. Τον βάζεις και ο μόνος τρόπος για να μην καταφέρεις να μπεις μέσα είναι αν αυτός που είναι μέσα πατήσει ένα κουμπί απόρριψης και σου αρνηθεί με αυτόν τον τρόπο την είσοδο».

26FB671800000578-3012053-Horror_One_official_said_the_biggest_body_parts_identified_at_th-a-38_1427334022025.jpg
Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει το σενάριο το οποίο θέλει τον συγκυβερνήτη να μην άνοιξε στον κυβερνήτη με αποτέλεσμα να γεννάει περισσότερα ερωτήματα… Ο συγκυβερνήτης ήταν αναίσθητος και δεν άνοιξε, ήταν τρομοκρατικό χτύπημα- αεροπειρατεία, ή πρόκειται για το σχέδιο αυτοκτονίας του και παρέσυρε 149 ανθρώπους στο θάνατο μαζί του;

Ένα άλλο σενάριο το οποίο θεωρείται πολύ πιθανό είναι αυτό της αποσυμπιεστής. Εικάζεται, λοιπόν, ότι έσπασε το τζάμι στο πιλοτήριο με αποτέλεσμα να πέσουν δραματικά τα επίπεδα οξυγόνου και να ασκηθεί τεράστια πίεση στους πιλότους, οι οποίοι έχασαν τις αισθήσεις τους.

Το μυστήριο θα λυθεί τις επόμενες μέρες ή ακόμη και μήνες, μιας και το μαύρο κουτί εξετάζεται και αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την αεροπορική τραγωδία που βύθισε σε πένθος την παγκόσμια κοινότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top