Λεπέν σε Ολάντ: «Ζήτα έξοδο της Γαλλίας από τη συνθήκη Σένγκεν!»

«Πρέπει να απαντήσουμε στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός»

Λεπέν σε Ολάντ: «Ζήτα έξοδο της Γαλλίας από τη συνθήκη Σένγκεν!»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με όλους τους πολιτικούς ηγέτες της Γαλλίας, η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), Μαρίν Λεπέν, ζήτησε από τον ίδιο να λάβει μέτρα σε απάντηση στις αιματηρές επιθέσεις!

«Πρέπει να βρεθούμε σε θέση να απαντήσουμε στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός» φέρεται να είπε η Λεπέν και πρόσθεσε:

«Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο όταν θέλουμε να πολεμήσουμε είναι να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εναντίον ποιου πολεμάμε. Πολεμάμε εναντίον μιας ιδεολογίας, του ισλαμιστικού φονταμενταλισμού. Το να μην το λέμε είναι ήδη απόδειξη αδυναμίας».

Ακόμη, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου είπε: «Εξέφρασα στον πρόεδρο την απόλυτη ανάγκη, όπως νομίζω, να ανασταλεί η συνθήκη Σένγκεν για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σύνορά μας, στοιχείο ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».

Η Λεπέν ζήτησε επίσης «την στέρηση της υπηκοότητας» από όσους διαθέτουν διπλή υπηκοότητα και έχουν φύγει για να εκπαιδευτούν ή να πολεμήσουν σε ξένη χώρα και «επιστρέφουν στο έδαφός μας για να διαπράξουν βάρβαρα εγκλήματα, όπως φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση των δύο δολοφόνων».

Την ίδια ώρα εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για τη μη ικανοποιητική στάση που είχε ο Ολάντ, όσον αφορά στη συμμετοχή του κόμματός της στην κινητοποίηση της Κυριακής. Η «δημοκρατική πορεία» είναι προγραμματισμένη την Κυριακή στο Παρίσι, και την διοργανώνουν ενώσεις, συνδικάτα αλλά και πολλά κόμματα, τα οποία είναι διχασμένα σε ό,τι αφορά την πρόσκληση σε αυτή του FN.

«Δεν κατάφερα να λάβω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ξεκάθαρη άρση της απαγόρευσης για το κίνημά μας, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους του, τους οποίους χιλιάδες Γάλλοι ελπίζουν να δουν στην πορεία, να συμμετέχουν συνθήκε�� αξιοπρεπείς και επάξιες του κινήματός μας», είπε η Λεπέν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top