Καταδίκη από Μουσουλμανικές & αντιρατσιστικές οργανώσεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία

«Αυτή η βάρβαρη πράξη συνιστά μια επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας»

​Το γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους της Γαλλίας, καταδίκασε σήμερα τη «βάρβαρη» επίθεση εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους.

«Αυτή η βάρβαρη πράξη συνιστά μια επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας» τονί��ει, εξ ονόματος των «μουσουλμάνων της Γαλλίας» το CFCM, το όργανο που εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα (3,5-5 εκατομμύρια μέλη) στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρός του, ο μουφτής του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού Νταλίλ Μπουμπακέρ, αναμένεται να μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας αργότερα σήμερα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός του.

Το CFCM εξέφρασε επίσης την «αλληλεγγύη» του στα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Καλούμε όσους παραμένουν προσηλωμένοι στις αξίες της Δημοκρατίας να αποφύγουν τις προκλήσεις, μοναδική χρησιμότητα των οποίων είναι να ρίξουν λάδι στη φωτιά», συνεχίζει η ανακοίνωση καλώντας επίσης «τη μουσουλμανική κοινότητα να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι σε πιθανές απόπειρες χειραγώγησής της από ομάδες με εξτρεμιστικούς στόχους, όποιες κι αν είναι αυτές».

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF) που πρόσκειται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις από την πλευρά τους απηύθυναν έκκληση να αποφευχθεί η ταύτιση του Ισλάμ με την τρομοκρατία. Ο πρόεδρος της Licra (Διεθνής Ένωσης κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού). Αλέν Ζακουμποβίτς, τόνισε ότι «υπάρχει φόβος να δούμε και πάλι να υποδεικνύεται το Ισλάμ ως υπεύθυνο για αυτήν την βαναυσότητα».

Τον αποτροπιασμό του για «αυτήν την αιματηρή, φονική τρομοκρατική επίθεση» εξέφρασε επίσης ο πρόεδρος της οργάνωσης SOS Ρατσισμός Ντομινίκ Σοπό. «Αυτοί που εξαπολύουν τέτοιου είδους επιθέσεις ελπίζουν ακριβώς ότι θα στρέψουν τους μεν εναντίον των δε», εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top