ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ έξω από την Σκάλα στο Μιλάνο: ΤΡΕΙΣ τραυματίες

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Μιλάνο, ��ίγο πριν από την πρεμιέρα των παραστάσεων του Θεάτρου «Αλλα Σκάλα», με το Φιντέλιο του Μπετόβεν. Παράλληλα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση Rai, τραυματίσθηκε στο μάτι και ένας αστυνομικός.

Στην πλατεία έξω από το διεθνούς φήμης θέατρο, αλλά και στους γύρω δρόμους διαδήλωσαν περίπου διακόσιοι άνεργοι και άστεγοι. Παρά τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί σε όλη την περιοχή, οι διαδηλωτές ήρθαν, τελικά, σε επαφή με τους αστυνομικούς.

Οι μεν προχώρησαν σε ρίψη αυγών και καπνογόνων, οι δε έκαναν χρήση γκλόμπ με τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, τραυματίσθηκαν δυο ακροαριστεροί αμφισβητίες.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία προχώρησε και στην κατάσχεση μιας βόμβας μολότοφ.

Τα κύρια συνθήματα που φώναξαν έως τώρα οι διαδηλωτές, ήταν κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Ρέντσι (με αναφορά, ιδίως, στην μεταρρύθμιση του εργασιακού) αλλά και στην υποχρεωτική εκκένωση ακινήτων που έχουν καταληφθεί από άστεγους και μετανάστες σε περιφερειακές συνοικίες του Μιλάνου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top