Εκλογές σήμερα στην Ουκρανία, ελπίζοντας στην σταθερότητα

Δεν ψηφίζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας

Εκλογές σήμερα στην Ουκρανία, ελπίζοντας στην σταθερότητα

​Στις 08:00 το πρωί τοπική ώρα Ελλάδος, άνοιξαν οι κάλπες στην Ουκρανία, όπου διεξάγονται οι πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά από τις διαδηλώσεις του Κιέβου που οδήγησαν στην ανατροπή του Γιανουκόβιτς και στην ανάληψη της εξουσίας από φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το πολιτικό κόμμα που στηρίζει τον Ποροσένκο συγκεντρώνει την πλειοψηφία, κάτι που αν επαληθευτεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κλιμακώσει την ένταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Η ηγεσία της χώρας κατηγορεί τη Μόσχα ότι στηρίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας που ζητούν την ένωση με τη Ρωσία, βυθίζοντας την περιοχή στο χάος του εμφυλίου, με τα θύματα να ξεπερνούν τα 3.700.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος και σχεδόν αμέσως θα ανακοινωθούν τα exit polls.

Στις εκλογές συμμετέχουν 39 κόμματα, αν και ελάχιστα από αυτά αναμένεται να συγκεντρώσουν το απαραίτητο 5% για να μπουν στην ουκρανική βουλή.

Πάντως από την εκλογική διαδικασία έχουν αποκλειστεί περίπου πέντε εκατομμύρια ψηφοφόροι, καθώς είτε κατοικούν στην Κριμαία που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία, είτε κατοικούν σε περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες στην Ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top