Oπισθοχώρηση των τζιχαντιστών από το κουρδικό Κομπανί- Επιτίθενται Κούρδοι και ΗΠΑ

Επλήγησαν καίριες θέσεις τους

Oπισθοχώρηση των τζιχαντιστών από το κουρδικό Κομπανί- Επιτίθενται Κούρδοι και ΗΠΑ
Μετά τις βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στην Τουρκία κι εκεί που το Ισλαμικό Χαλιφάτο ήταν ένα βήμα πριν την κατάληψη της κουρδικής πόλης, Κομπανί, οι τζιχαντιστές φαίνεται να οπισθοχωρούν από ορισμένες συνοικίες.
Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Χαλιφάτο υποχωρεί από το Κομπανί, μετά τις αεροπορικές επιδρομές διεθνούς συνασπισμού.
«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναγκάσθηκαν να αποσυρθούν από ορισμένες ανατολικές συνοικίες της Άιν Αλ Άραμπ (Κομπανί) και από τη νοτιο-δυτική περιφέρεια της πόλης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν και πρόσθεσε:
«Οι θέσεις οπισθοφυλακής του Ισλαμικού Κράτους επλήγησαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες προκάλεσαν θύματα στις τάξεις τους και κατέστρεψαν τουλάχιστον τέσσερα από τα οχήματά τους».
Οι Κούρδοι μαχητές φέρονται επίσης να έχουν εξαπολύσει επίθεση για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές από τις θέσεις τις οποίες έχουν καταλάβει όλες τις προηγούμενες μέρες.
Ωστόσο, οι αεροδρομικές επιδρομές δεν είναι ικανές αν αποτρέψουν πλήρως τις ισλαμιστές μαχητές και χερσαία επέμβαση κρίνεται αναγκαία, εκτιμούν οι αναλυτές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top