Λονδίνο: Δεκάδες χιλιάδες σε διαδήλωση κατά των βομβαρδισμών στη Γάζα

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια – Νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη

Λονδίνο: Δεκάδες χιλιάδες σε διαδήλωση κατά των βομβαρδισμών στη Γάζα
Τον τερματισμό των βομβαρδισμών και την άρση του αποκλεισμού στη Γάζα ζήτησαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες (σύμφωνα με τους διοργανωτές) διαδηλωτές στο Λονδίνο.

Η διαδήλωση οργανώθηκε μετά το κάλεσμα εφτά ενώσεων (μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Stop the War, Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και το Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης) και ξεκίνησε το μεσημέρι μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια έως την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συνοικία του Κένσινγκτον, στα δυτικά της πρωτεύουσας.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ή συλλήψεις όπως τόνισε η αστυνομία, η οποία πάντως δεν θέλησε να δώσει επίσημο απολογισμό της συμμετοχής.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι δύο νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για την Τρίτη στις 19:30 ώρα Ελλάδας μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο και το επόμενο Σάββατο στο Γουάιτχολ, τη συνοικία όπου βρίσκονται τα υπουργεία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top