Τουρκία: 30χρονος δέχθηκε ��φαίρα στο κεφάλι κατά της διάρκεια διαδήλωσης

Ανοίγει νέος κύκλος οργής

​Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 30χρονος έχασε την Πέμπτη τη ζωή του όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπουλη. Ο 30χρονος δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις σύμφωνα με το Reuters.

Ο φακός κατέγραψε τον 30χρονο Ουγούζ Κουρτ, εργαζόμενο σε δήμο, να κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος. Δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι στην αυλή χώρου λατρείας αλεβιτών -τζεμεβί- όπου παρίστατο σε κηδεία. Διακομίσθηκε σε νοσοκομείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση χωρίς ωστόσο να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Την ώρα του πυροβολισμού η τουρκική αστυνομία απαντούσε με δακρυγόνα και αντλίες νερού στους διαδηλωτές στη συνοικία Οκμεϊντανί.

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα στην συνοικία Οκμεϊντανί αφού αριστεροί διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στα οχήματά τους.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την τραγωδία στο ορυχείο της πόλης Σόμα στη δυτική Τουρκία την περασμένη εβδομάδα όπου έχασαν της ζωή τους 301 ανθρακωρύχοι στο χειρότερο δυστύχημα στην ιστορία της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top