Σε εξέλιξη οι συζητήσεις ��ια τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

Στο φουλ είναι οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, με τον δήμαρχο της Φλωρεντίας και γραμματέα του Δημοκρατι��ού Κόμματος (PD), Ματέο Ρέντσι, να θεωρείται βέβαιο ότι θα διοριστεί επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Οι διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής και θα ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ.

Πηγές της ιταλικής προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πρόκειται να δοθεί, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ ο ιταλικός Τύπος προβλέπει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι σχετικά λιτό και ότι οι υπουργοί θα κυμανθούν από δώδεκα μέχρι δεκαέξι.

Από τις μέχρι τώρα δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, προκύπτει ότι η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι θα έχει ως βάση την ίδια ακριβώς πλειοψηφία στην οποία στηρίχθηκε και εκείνη του Ενρίκο Λέτα, ο οποίος, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, υπέβαλε την παραίτησή του από πρωθυπουργός αφού το κεντροαριστερό κόμμα PD, στο οποίο ανήκει, απέσυρε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση έπειτα από αίτημα του Ρέντσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top