Οι βόλτες του Σνόουντεν στη Μόσχα και η δουλειά που έπιασε

Ομπάμα: Σταματήστε να παρακολουθείτε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

Οι βόλτες του Σνόουντεν στη Μόσ��α και η δουλειά που έπιασε

Μπορεί να φοράει τραγιάσκα και να έχει αφήσει τα γένια του να μεγαλώσουν, δεν κατάφερε όμως να κρυφτεί. Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε την Πέμπτη πλάνα που φέρεται να εμφανίζουν τον πληροφοριοδότη Έντουαρντ Σνόουντεν να απολαμβάνει μια βαρκάδα στον ποταμό Μόσχοβα στο κέντρο της Μόσχας.

Οι εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 δείχνουν ότι ο Σνόουντεν όχι μόνο συνεχίζει να βρίσκεται στη Μόσχα αλλά έχει αρχίσει και να βγαίνει σε δημόσιους χώρους - κάτι που απέφευγε τις πρώτες εβδομάδες της παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα καθώς φοβόταν για τη ζωή του.

Τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Σνόουντεν για την κατασκοπευτική δράση της ΝSA, της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, οδήγησαν σε ένα τεράστιο διπλωματικό σκάνδαλο καθώς πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αποδείχτηκε πως παρακολουθούνταν από τις ΗΠΑ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι παρακολουθήσεις είχαν ως στόχο και τις επικοινωνίες των πολιτών.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν "βρήκε δουλειά"

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν βρήκε δουλειά σε έναν ιστότοπο στη Ρωσία, όπου του έχει δοθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο, δήλωσε σήμερα ρώσος δικηγόρος που βρίσκεται σε επαφή μαζί του.

"Ο Έντουαρντ ξεκινάει δουλειά τον Νοέμβριο", δήλωσε ο δικηγόρος ΑνατόλιΚουτσέρενα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
"Θα παρέχει υποστήριξη σε έναν μεγάλο ρωσικό ιστότοπο", είπε ο ίδιος καιπρόσθεσε ότι δεν αναφέρει το όνομα της ιστοσελίδας για "λόγους ασφαλείας".

Στον ιστότοπο μίας ταμπλόιντ δημοσιεύθηκε σήμερα μία φωτογραφία του Σνόουντενσε μίνι κρουαζιέρα σε ποταμό της Μόσχας το περασμένο καλοκαίρι και νωρίτερα στον ίδιο ιστότοπο δημοσιεύθηκε μια φωτογραφία ενός άνδρα που μοιάζει να είναι ο Σνόουντεν καθώς σπρώχνει το καρότσι του σούπερ μάρκετ στον χώρο στάθμευσής του.

Ο Ομπάμα διέταξε την NSA να σταματήσει την παρακολούθηση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) να σταματήσει τις υποκλοπές στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης των πρακτικών συλλογής δεδομένων, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Η διαταγή αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη κίνηση του Λευκού Οίκου προκειμένου να αποδείξει πως υπάρχει προθυμία να περιορίσει τις παρακολουθήσεις, από τότε που ο πρώην συνεργάτης της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, αποκάλυψε το πρόγραμμα συλλογής τεράστιου αριθμού δεδομένων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Εντωμεταξύ και ο Ολάντ λέει πως πρέπει να υπάρχει ένας κώδικας καλής συμπεριφοράς μεταξύ τω συμμάχων για το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top