Φοβάται πτώχευση σε έξι εβδομάδες ο Λευκός Οίκος

Απέρριψε την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων

«Όχι» είπε ο Λευκός Οίκος στην πρόταση των Ρεπουμπλικάνων, που επιτρέπει να αυξηθεί το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού αλλά συνδέει το ζήτημα με τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να επιφέρει πτώχευση της χώρας σε έξι εβδομάδες!

«Μια αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού που συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό θα μας έφερνε ακριβώς στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, μόλις έξι εβδομάδες πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών και την, προφανώς σημαντική, περίοδο των αγορών ενόψει των γιορτών», επεσήμανε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Επισημαίνοντας πως «δεν θα έπρεπε να συνδέσουμε την απειλή της χρεοκοπίας με τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό», ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε πως, αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί, δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία.

Νωρίτερα, Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές συναντήθηκαν με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο, από την 90 λεπτών συζήτηση, δεν προέκυψε αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top