Ποιος ήταν ο στόχος της αμερικανικής επιδρομής στη Σομαλία

ΔΕΙΤΕ τι είπε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος

Ποιος ήταν ο στόχος της αμερικανικής επιδρομή�� στη Σομαλία

Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Σομαλία από τις αμερικανικές δυνάμεις είχε στόχο τον Κενυάτη, σομαλικής καταγωγής Αμπντουλκαντίρ Μοχάμεντ Αμπντουλκαντίρ, γνωστό με το παρωνύμιο Ικρίμα, ηγετικό στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο Ικρίμα, «ηγετικό στέλεχος των ξένων μαχητών των Σεμπάμπ στη Σομαλία», συνδέεται με «τους μαχητές της αλ Κάιντα Χαρούν Φαζούλ και Σάλεχ Νάμπχαν, που σήμερα είναι νεκροί, και οι οποίοι έπαιξαν ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της (αμερικανικής) πρεσβείας στο Ναϊρόμπι το 1998 και στις επιθέσεις στη Μομπάσα (στην Κένυα) το 2002».

Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η επιδρομή του Σαββάτου στο σομαλικό λιμάνι Μπαράουε είχε στόχο έναν «γνωστό τρομοκράτη της Σεμπάμπ», χωρίς όμως να διευκρινίσει το αποτέλεσμα της επιδρομής.

Η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη έναν αμερικανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι ο στόχος μάλλον εξουδετερώθηκε, όμως οι αμερικανικές αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

Παράλληλα οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν το Σάββατο μία ακόμη επιδρομή στη Λιβύη, η οποία οδήγησε στη σύλληψη ενός φερόμενου ως ηγέτη της αλ Κάιντα, του Αμπού Άνας αλ Λίμπι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top