Αρμενία: Καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές

Α��φισβητεί τα αποτελέσματα ο Χοβανισιάν

Αρμενία: Καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές

​Ο απερχόμενος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν, είναι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Αρμενία. Ωστόσο, ο κύριος αντίπαλός του Ραφί Χοβανισιάν, τονίζει ότι εκείνος είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών, υποστηρίζοντας πως υπήρξε μαζική νοθεία!

Ο 59χρονος Σαρκισιάν, κέρδισε το 65,27% των ψήφων έναντι 30,37% για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα πάντα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

«Αυτή ήταν η καλύτερη εκλογική διαδικασία στην ιστορία της ανεξάρτητης Αρμενίας. Αυτό δείχνει ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μη αναστρέψιμες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο οποίο ηγείται ο Σερζ Σαρκισιάν.

Ο Ραφί Χοβανισιάν αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών και καλώντας το Σαρκισιάν να παραδεχτεί την ήττα του. Ο εκπρόσωπος του Χοβανισιάν, κατήγγειλε την εκλογική διαδικασία ως «ντροπή που χαρακτηρίστηκε από ένα τεράστιο ποσοστό απάτης» και κάλεσε σε διαδήλωση το απόγευμα της Τρίτης.

Το 2008, η νίκη του Σαρκισιάν στις προεδρικές εκλογές, επίσης αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση, προκάλεσε διαμαρτυρίες που εξελίχτηκαν σε συγκρούσεις με 10 νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top