Δεσμεύτηκε το γιότ του Steve Jobs στο Άμστερνταμ!

Δείτε γιατί

Δεσμεύτηκε το γιότ του Steve Jobs στο Άμστερνταμ!

​Δεν είναι μόνο οι έλληνες σκαφάτοι που χτυποκαρδούν μήπως πέσουν στα νύχια... του ΣΔΟΕ και τους δεσμευθεί το δήθεν επαγγελματικό σκάφος τους, που έχουν κατά τα άλλα για τις βόλτες και την αναψυχή τους καθώς και των γνωστών και φίλων τους.

Είναι και στο εξωτερικό πολύ γνωστά ονόματα που έχουν τέτοιες σκοτούρες. Κι αν όχι οι ίδιοι τουλάχιστον οι κληρονόμοι τους.

Όπως για παράδειγμα η περίπτωση της θαλαμηγού του Steve Jobs.

Λοιπόν το «Venus» το υψηλής τεχνολογίας πολυτελέστατο γιότ που είχε παραγγείλει ο Steve Jobs, παραμένει υ��οχρεωτικά δεμένο στο λιμάνι του Άμστερνταμ κατόπιν δικαστικής διαταγής στο πλαίσιο διαμάχης για τον «λογαριασμό» του κότερου, που κατέθεσε ο σχεδιαστής του, Philippe Starck.

Το σκάφος των 78 μέτρων, που έχτισε το ολλανδικό ναυπηγείο γιότ Feadship με βάση το σχέδιο του κ. Starck και του ολλανδικού αρχιτεκτονικού γραφείου De Voogt, καθελκύστηκε τον Οκτώβριο, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Apple.

Όμως ο κ. Starck ισχυρίζεται ότι οι κληρονόμοι του κ. Jobs του χρωστούν 3 εκατ. δολάρια και το δικαστήριο του Άμστερνταμ διέταξε την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους.

Ο κ. Starck ισχυρίζεται, για την ακρίβεια, ότι του ανήκει το 6% της συνολικής αξίας του γιότ, το οποίο αποτιμά στα 150 εκατ. ευρώ ενώ οι κληρονόμοι του κ. Jobs εκτιμούν ότι κοστίζει μόνο 105 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top