Επιτέλους! Παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας με ένα... κλικ

Η εφαρμογή που θα σου «λύσει» τα χέρια

Παρκάρισμα Στο Κέντρο Της Αθήνας

Βόλτα στο κέντρο και παρκάρισμα…Και μόνο που το σκέφτεσαι σου προκαλεί πονοκέφαλο! Θυμάσαι όλες εκείνες τις φορές που έκανες το λάθος να πας με αμάξι στο κέντρο και «έφαγες» μία ώρα ψάχνοντας για πάρκινγκ. Όταν πια βρήκες αυτή την πολυπόθητη θέση πάρκαρες και όταν επέστρεψες να πάρεις το αμάξι μια ωραιότατη κλήση της τροχαίας δέσποζε στο παρμπρίζ. Δεν έπρεπε να είχες βάλει εκεί το αμάξι. Απαγορευόταν! Πώς δεν το είδες; 

Όλες αυτές οι σκηνές τείνουν να αποτελέσουν πια παρελθόν. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, θα τοποθετηθούν σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, σε πρώτη φάση στην περιοχή του Ευαγγελισμού και του Κολωνακίου, χίλιοι αισθητήρες έξυπνης στάθμευσης, που μέσω mobile εφαρμογής (iOS και Android), θα ενημερώνουν τους οδηγούς που ακριβώς υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Οι οδηγοί, μόλις παρκάρουν σε έξυπνη θέση στάθμευσης, θα μπορούν μέσω της υπάρχουσας mobile εφαρμογής MyΑthensPass, να πληρώνουν για τον χρόνο στάθμευσής τους.

Επιπλέον, θα εγκατασταθεί μία ενιαία Πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης για την υποστήριξη και τη διαχείριση των αισθητήρων. Η πλατφόρμα θα παρέχει στη Διοίκηση του Δήμου ένα κέντρο ελέγχου λειτουργίας με ταμπλό (dashboards), όπου θα αποτυπώνεται η συνολική εικόνα της στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα από απόσταση να ελέγχει τη νομιμότητα και την πληρωμή της θέσης στάθμευσης, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία όλου του συστήματος.

Σκοπός φυσικά είναι η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, η αναβάθμιση και η εξυπηρέτηση των οδηγών επισκεπτών και κατοίκων της πόλης των Αθηνών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 497.950,00 €. Το έργο προβλέπεται να αποπερατωθεί σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έξυπνης στάθμευσης στην Ελλάδα υλοποιεί η Αθήνα μετά την ανακοίνωση από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη της συμφωνίας μεταξύ της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρίας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων - ΔΑΕΜ Α.Ε. και της Ένωσης Εταιριών «ΟΤΕ A.E. – ONEX S.A.».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top