Η επέλαση της Ωκεανίδας: Αποκλεισμένα χωριά στην Εύβοια

Για τρίτη μέρα «θαμμένη» στο χιόνι η Σαμοθράκη

Η κακοκαιρία δοκιμάζει περιοχές της χώρας μας. Από την Σαντορίνη μέχρι τη Σαμοθράκη και από τα Τρίκαλα ως την Εύβοια, η Ωκεανίδα ταλαιπωρεί κατοίκους και τοπικές αρχές.

Τα γκρέιντερ κάνουν προσπάθειες να ανοίξουν τον δρόμο για να μην υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά. Φτάνουμε στο τελευταίο σημείο στην κορυφή της Δίρφης. Ένα βουνό από χιόνι έιναι μπροστά μας. Προσπαθούμε να φτάσουμε στους Στρόπονες.

Οι κάτοικοι δεν το βάζουν κάτω. Αναζητούν τρόπους για ζεστασιά αλλά και παρέα.

Με ένα φτυάρι στο χέρι κυκλοφορούν οι κάτοικοι και στην Στενή Ευβοίας. Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Για τρίτη μέρα θαμμένη στο χιόνι η Σαμοθράκη 

Τον  χειρότερο χιονιά, των τελευταίων πέντε χρόνων, αντιμετωπίζουν  οι κάτοικοι της Σαμοθράκης.  Ολόκληρα χωριά, βρίσκονται θαμμένα κάτω από χιόνια  τριών  μέτρων. 

Επτά μηχανήματα αποχιονισμού, μόλις την Κυριακή, κατάφεραν να ανοίξουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ ο δήμος ζήτησε  από την Πολιτική Προστασία και άλλα μηχανήματα για να βοηθήσουν. Τα σχολεία στο νησί με  θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη. 

Στη μάχη της διάνοιξης των δρόμων τα Γρεβενά 

Στη μάχη της διάνοιξης των δρόμων και τα Γρεβενά. Οι δρόμοι έχουν παγώσει και με δυσκολία κινούνται κάτοικοι αλλά και οχήματα.

Τρίκαλα: Ξεθάβουν τα αυτοκίνητα από τον χιόνι 

Στην Ελάτη Τρικάλων το χιόνι ξεπερνά σε πολλά σημεία τους 80 πόντους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες μπλοκάρουν  μπροστά  σε ένα τεράστιο τείχος χιονιού στην προσπάθειά τους να ανοίξουν τον δρόμο.

Και ενώ κάποιοι προσπαθούν να βρουν τρόπο να φύγουν από το χωριό, κάποιοι άλλοι διασκεδάζουν προσπαθώντας να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία.

Για τους μικρούς τα παιχνίδια με το χιόνι έχουν  την τιμητική τους ενώ οι μεγάλοι επιδίδονται  στα αγαπημένα τους σπορ. 

«Άνοιξε» κρατήρας στη Σαντορίνη

Από τα δόντια της Ωκεανίδας δεν γλίτωσε ούτε η  Σαντορίνη. Από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, η γη άνοιξε και ο δρόμος βούλιαξε προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους.   


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top