Έσωσε τα παιδιά της από την κόλαση στο Μάτι: «Ζήσαμε 5,5 ώρες τον εφιάλτη»

Μηνύει Σκουρλέτη και Τόσκα η χήρα Φύτρου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατέθεσε σήμερα η Βαρβάρα Βουκάκη η γυναίκα που έχασε τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της στη φονική πυρκαγιά της 23 Ιουλίου στο Μάτι. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η γυναίκα που σώθηκε περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε με τα παιδιά της επί 5,5 ώρες μέσα στη θάλασσα. 

Έχασε σύζυγο και παιδιά στο Μάτι – Μηνύει Σκουρλέτη και Τόσκα

Ντυμένη στα μαύρα και φορώντας μαύρα γυαλιά η Βαρβάρα Βουκάκη βρήκε σήμερα το κουράγιο να περάσει την πόρτα του  εισαγγελέα. 
Για να τιμωρηθούν οι ένοχοι που έχασε τους  ανθρώπους της.

Ο σύζυγος της Γρηγόρης και γιος Ανδρέας 11 ετών της βρέθηκαν απανθρακωμένοι δίπλα στο αυτοκίνητό τους στο κόκκινο λιμανάκι. 

Η κόρη της Εβίτα 13 ετών πρωταθλήτρια ποδηλασίας για να σωθεί πήδηξε από ένα βράχο 15 μέτρων. Ο θάνατός της στα βράχια, ακαριαίος.

Η Βαρβάρα Βουκάκη δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους. Στη μήνυση της στρέφεται και κατά των Ηλία Ψινάκη της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και του πρώην Γ.Γ  πολιτικής προστασίας Γιάννη Καπάκη. Περιγράφει το πώς εγκλωβίστηκαν οι άνθρωποί της στο δρόμο που βρήκαν τραγικό θάνατο.

«Στον δρόμο αυτό υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ η φωτιά μαίνονταν πολύ κοντά στο δρόμο. Οι επιβάτες ενστικτωδώς εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να συνεχίσουν πεζοί προς τη θάλασσα για την προστασία τους. Εκεί η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους και τους κατέκαψε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο σύζυγος μου και ο υιός μου».

Για ανεπάρκεια της πυροσβεστικής μίλησε ο δήμαρχος Ραφήνας 

«Βασική αιτία είναι η επιχειρησιακή ανεπάρκεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση, δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης. Θα είχαμε λιγότερα θύματα», ανέφερε. 

Έσωσε τα παιδιά της από την κόλαση στο Μάτι 

«Κρατιόμασταν ο ένας με τον άλλον, φωνάζαμε τα ονόματά μας, βλέπαμε μόνο σκιές στα πρόσωπα, δεν βλέπαμε πρόσωπα. Πέντε με πεντέμισι ώρες μείναμε στο νερό». 

Είναι η συγκλονιστική περιγραφή της κυρίας Αγνής Καντόνα. Όταν είδε τη φωτιά να κατεβαίνει στο Μάτι είχε μόνο μια επιλογή. Να μπει στη θάλασσα μαζί με τα δυο παιδιά της 10 και 13 ετών  για να σωθεί. Σήμερα κατέβηκε στην παραλία που σώθηκαν για πρώτη φορά από τις 23 Ιουλίου. 

«Η θάλασσα έβραζε δίπλα μας, ήταν άνθρωποι με εγκαύματα οι οποίοι πονούσαν γιατί είχαν μπει μέσα στη θάλασσα γιατί το αλάτι τους έκαιγε. Ό, τι καιγόταν έπεφτε στο νερό. Κάθε φορά που έπεφτε ένα φλεγόμενο αντικείμενο εμείς μπαίναμε μέσα στο νερό για να μην καούμε». 

Σήμερα το Μάτι είναι μια ερειπωμένη πόλη. Οι οικογένειες των θυμάτων αναζητούν να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων. 

Τι λέει το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου για τη φονική πυρκαγιά 

«Υπάρχουν ευθύνες πολλές όσον αφορά την πρόληψη τα πυρκαγιάς αυτής όσον αφορά την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την μη επέκταση και όσον αφορά κυρίας τη διάσωση. Δεν έχουν γίνει έγκαιρα καθαρισμοί δρόμων, δεν υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης», λέει ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, Αντώνης Φούσας. 

Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στον εισαγγελλεα το πόρισμα του πρώην υπαρχηγού της πυροσβεστικής Ανδριανού Γκουρμπάτση. Είναι ο τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων που έχει καταλήξει ήδη στα σημεία που έγιναν τα λάθη και οδήγησαν στο  θάνατο 96 ανθρώπους.

Οι ευθύνες  και σε αυτό το πόρισμα αποδίδονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα...

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top