Το STAR στο ΣτΕ - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση - Σε αγωνία 2000 εργαζόμενοι

Δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη

​Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ξεκίνησε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου ελέω δημοσίου συμφέροντος. Ο κύριος Παπαγεωργίου είχε εισηγηθεί επίσης στην προηγούμενη διάσκεψη, να κριθούν ως... απαράδεκτες οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, κάτι το οποίο απέρριψε η Ολομέλεια του δικαστηρίου με ψήφους 16/9».

«Πλέον οι σύμβουλοι Επικρατείας επιχειρηματολογούν στην Ολομέλεια για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, ο οποίος ορίζει ότι θα πρέπει υφίστανται μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ρίχνοντας "μαύρο" σε "μη αδειοδοτημένα", αλλά άκρως υγιή κανάλια. Καλούνται να αποφανθούν σε δύο ζητήματα: το ένα έχει να κάνει με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με τον νόμο Παππά, που αφαίρεσε τις αρμοδιότητες από την ανεξάρτητη αρχή και τις εκχώρησε στον υπουργό Επικρατείας», συνέχισε ο Παναγιώτης Στάθης και πρόσθεσε «Οι δικαστές βρίσκονται ουσιαστικά απέναντι στον εαυτό τους, δεδομένου ότι ήδη με δύο αποφάσεις που συνιστούν ομολογία, η ολομέλεια του ΣτΕ- στη μια μάλιστα προήδρευε ο νυν πρόεδρος του δικαστηρίου Ν.Σακελλαρίου- είχε αποφανθεί για την περίπτωση της ΕΡΤ πως το μοναδικό αρμόδιο για οποιαδήποτε αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι το ΕΣΡ. Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τον περιορισμό των αδειών στον αριθμό 4, κάτι το οποίο αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία, στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία».

Όπως τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, «δικαστικές πηγές λένε πως μπορεί να έχουμε απόφαση ακόμη και την Τετάρτη».

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΕΤΣΟΥ

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ, προηγήθηκαν οι πρωτοφανείς και άκρως προκλητικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, ο οποίος βγήκε και είπε πως… «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά όχι και σεβαστές», προσθέτοντας πως «ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι».

Μάλιστα όσον αφορά στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που μπορεί να χάσουν την δουλειά τους και εργάζονται σε μη αδειοδοτημένα κανάλια είπε ότι «προβλέπεται στην περίπτωση αυτή ειδική στήριξη, μέσα από επιδόματα ανεργίας με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπάρχει από το 2009».

Προφανώς, ο κ.Κρέτσος παραβλέπει ότι τελικά το κόστος από το μαύρο στα κανάλια θα είναι 1,7 δις σύμφωνα με τον ΣΕΒ και πως κανείς δεν αντιτάχθηκε σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με την προϋπόθεση όμως, αυτός να οριστεί βάσει των κανόνων της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής. Και κάτι τελευταίο… που ηχεί σαν αστείο στα αυτιά μας. Σημαντικό το… ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά δεν είναι οξύμωρο πως την ίδια ώρα αυξάνει τα άτομα που συγκαταλέγονται σε αυτές, καθώς πολλοί από τους εργαζομένους των ΜΜΕ είναι ζευγάρια με παιδιά...

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Σε εξέλιξη η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ δήλωση Κρέτσου: «Δεσμευτική η απόφαση του ΣτΕ αλλά όχι απαραίτητα και σεβαστή»

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ θα χάσει το κράτος, αν η κυβέρνηση ρίξει μαύρο στα κανάλια-ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top