Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σελάκανο-Κλιμάκιο 6 ατόμων κινδύνευσε να ΚΑΕΙ!

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Νεοχώρι Ζίτσας

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σελάκανο-Κλιμάκιο 6 ατόμων κινδύνευσε να ΚΑΕΙ!

​Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στο Σελάκανο της Ιεράπετρας Λασιθίου, αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν αποτεφρωθεί χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.

Αν και η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις -επίγειες και εναέριες- συνεχίζουν τη μάχη τους, καθώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Έτσι, και σήμερα το πρωί γίνονται ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα, ενώ το σύνολο των ομάδων πυρόσβεσης παραμένει στην περ��οχή επιχειρώντας να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, το απόγευμα της Τρίτης, κλιμάκιο έξι ατόμων με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης, Γιάννη Μαραγκάκη, κινδύνευσε να καεί καθώς εγκλωβίστηκε σε πύρινο μέτωπο.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε χορτολιβαδική και δασική έκταση του Νεοχωρίου Ζίτσας.

Στην περιοχή βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 23 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα, που επιχειρούν για να θέσουν την πυρκαγιά σε πλήρη έλεγχο και να σβήσουν όλες οι πιθανές εστίες αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων, οι φλόγες έκαναν στάχτη 3.000 στρέμματα, ενώ αναμένεται η έκθεση του δασαρχείου Ιωαννίνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top