ΠΑΡΑΝΟΙΑ! Στο ΑΧΕΠΑ αν έχεις χρήματα χειρουργείσαι χωρίς καθυστέρηση αλλιώς του χρόνου!

Oι ασθενείς αγοράζουν οι ίδιοι τα χειρουργικά εργαλεία

ΠΑΡΑΝΟΙΑ! Στο ΑΧΕΠΑ αν έχεις χρήματα χειρουργείσαι χωρίς καθυστέρηση αλλιώς του χρόνου!

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, τον τελευταίο καιρό, πάει περίπατο ο όρκος του Ιπποκράτη. Ακολουθείται η ντροπιαστική πρακτική, των Πατρίκιων και των Πληβείων.

Αν είσαι πλούσιος, και κάνεις την ανάλογη δωρεά στο νοσοκομείο, χειρουργείσαι άμεσα… Αν είσαι φτωχός, θα περιμένεις πότε θα βρεθεί κρεβάτι… Φακελάκι δηλαδή, διά της πλαγίας οδού.

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές των εργαζομένων, στο ΑΧΕΠΑ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις χειρουργικών υλικών.

Έτσι, η διοίκηση του νοσηλευτηρίου, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καλεί τους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν να αγοράσουν οι ίδιοι τα υλικά που απαιτούνται για την επέμβαση, καταβάλλοντας έως και 500 ευρώ. Με αντάλλαγμα, να προσπεράσουν τις λίστες αναμονής και να οδηγηθούν άμεσα, αλλά εμβόλιμα, στο χειρουργικό κρεβάτι.

Η αγορά των χειρουργικών εργαλείων από τους έχοντες και κατέχοντες γίνεται αποδεκτή από τη διοίκηση του νοσοκομείου ως δωρεά, όχι ως προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, αλλά ονομαστικά για τους δωρητές.

Ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά δεν διαθέτουν χρήματα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top