Εξαρθρώθηκε ΤΕΡΑΣΤΙΟ κύκλωμα διακίνησης παράνομου καπνού-Και σε λαϊκές αγορές το αλισβερίσι

Η ζημιά του Δημοσίου υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ

​Kύκλωμα διακίνησης παράνομου καπνού που είχε πλημμυρίσει την Αθήνα ενώ έκανε και εξαγωγές, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Τα μέλη του είχαν δικά τους εργαστήρια, έκαναν διαφήμιση στο διαδίκτυο και το Δημόσιο έχασε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ από φόρους και δασμούς.

pasoda2.jpg

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προμηθεύονταν από παραγωγούς αδήλωτες ποσότητες καπνού (σε άκοπα και ακατέργαστα φύλλα) σε τιμή από 3,40 έως 7 ευρώ το κιλό.

pasoda3.jpg
Στη συνέχεια με τη χρήση ειδικών ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων κοπής, που είχαν εγκαταστήσει σε διάφορες αποθήκες και αγροτικές περιοχές στο Αγρίνιο, τα έκοβαν και τα διέθεταν χύμα στον τελικό καταναλωτή σε πολλαπλάσια τιμή, προς 25 έως 40 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποικιλία και το είδος κοπής. Επειτα έστελναν τον κομμένο καπνό, μέσω υπεραστικών λεωφορείων ή με άλλους τρόπους στην Αθήνα, σε διακριτικές συσκευασίες χαρτοκιβωτίων βάρους 25 κιλών, αναγράφοντας για λόγους προφύλαξης ως παραλήπτες διάφορα ψευδώνυμα.

Παράλληλα, άλλα άτομα, με δευτερεύοντες ρόλους, όπως οδηγοί ταξί, παραλάμβαναν τα δέματα από τις αποθήκες των υπεραστικών λεωφορείων της Αθήνας και τα μετέφεραν στους πραγματικούς αποδέκτες, οι οποίοι και έκαναν τις συσκευασίες λιανικής, τις οποίες προωθούσαν στον τελικό καταναλωτή.

Το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον ενάμιση χρόνο και κάθε μήνα διακινούσε δυο τόνους παράνομου καπνού. Τους έφερνε στην Αθήνα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ μέσα σε κιβώτια των 25 κιλών με ψεύτικους παραλήπτες.

pasoda4.jpg

Παράλληλα, άλλα άτομα, με δευτερεύοντες ρόλους, όπως οδηγοί ταξί, π��ραλάμβαναν τα δέματα από τις αποθήκες των υπεραστικών λεωφορείων της Αθήνας και τα μετέφεραν στους πραγματικούς αποδέκτες, οι οποίοι και έκαναν τις συσκευασίες λιανικής, τις οποίες προωθούσαν στον τελικό καταναλωτή.

Τη διανομή του λαθραίου κομμένου καπνού στην Αθήνα την αναλάμβαναν άτομα τα οποία κινούντο με μοτοσυκλ��τες, ενώ την αποστολή των συσκευασιών πανελλαδικά έκανε συνεργός τους υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών. Ταυτόχρονα, από άλλα μέλη της ομάδας διακινούντο μεγάλες ποσότητες λαθραίου χύμα καπνού σε λαϊκές αγορές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι οι δράστες προκειμένου να διευρύνουν το πελατολόγιό τους προέβαιναν και σε σχετικές διαφημίσεις σε ιστοσελίδες.

Οι δέκα συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top