ΕΦΥΓΑΝ οι πρώτοι μετανάστες από τη Λέσβο για την Τουρκία- Ομαλά η διαδικασία επαναπροώθησης

Συνοδεύονται από ισάριθμους αστυνομικούς της Frontex

ΕΦΥΓΑΝ οι πρώτοι μετανάστες από τη Λέσβο για την Τουρκία- Ομαλά η διαδικασία επαναπροώθησης

​Άρχισε η διαδικασία επαναπροώθησης μεταναστών από τα νησιά στην Τουρκία. Ήδη το πρώτο πλοίο, ξεκίνησε για την Τουρκία με 136 μετανάστες από τη Λέσβο, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία για το προσφυγικό, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν και 66 μετανάστες από τη Χίο. Οι μετανάστες συνοδεύονται από ισάριθμους αστυνομικούς της Frontex.
Οι πρώτες επαναπροωθήσεις, δεν αφορούν οικογένειες, αλλά μετανάστες από το Πακιστάν, χώρες της Βορείου Αφρικής αλλά και άλλες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα ακόμα και από το Κονγκό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με το lesvosnews, στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας, κρατούνται επί του παρόντος περίπου 3.000 παράνομοι μετανάστες, από τους οποίους οι 1.500 περίπου έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο και περιμένουν την έγκριση της χορήγησής τους.
Στον Πειραιά βρίσκονται περίπου 4.800 άτομα
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίo "Αριάδνη" μεταφέροντας 25 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Χθες βράδυ κατέπλευσε επίσης το "Νήσος Μύκονος" με 73 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο.
Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση στο λιμάνι βρίσκονται περίπου 4.800 άτομα. Χθες το απόγευμα, παρά το γεγονός ότι τρία πούλμαν έφθασαν στο λιμάνι για να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας, δεν επιβιβάσθηκε κανείς σε αυτά, καθώς φοβούνται ότι θα τους στείλουν στην Τουρκία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top