Ο καταδικασμένος ως «αρχηγός» της 17 Νοέμβρη ζητά την αποφυλάκισή του

Υποστήριξε ότι μπορεί να διδάξει μαθηματικά

Ο καταδικασμένος ως «αρχηγός» της 17 Νοέμβρη ζητά την αποφυλάκισή του

​Την υπό όρους αποφυλάκισή του ζητά ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που καταδικάστηκε ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Ωστόσο η αίτησή του απορρίφθηκε και με επιστολή του προς την εφημερίδα το Έθνος καταγγέλλει μεροληψία σε βάρος του.

Έχει εκτίσει μέχρι τώρα 14 χρόνια.

Τώρα ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ισχυρίζεται ότι δικαιούται να αποφυλακιστεί καθώς είναι 72 ετών.

Μάλιστα στην επιστολή του ο Α. Γιωτόπουλος αναφέρει ότι επί 10 χρόνια σπουδάζει μαθηματικά και πλέον από το 2009 έχει την επάρκεια να διδάξει σε οποιοδήποτε γαλλικό πανεπιστήμιο. Ωστόσο όπως λέει το γεγονός ότι σπουδάζει δεν θεωρείται σωφρονισ��ός την ώρα που θεωρείται σωφρονισμός το γεγονός ότι κάποιος κατάδικος για κάποιες ώρες την ημέρα σφουγγαρίζει τις φυλακές.

«Οτι μετά το κανονικό δίπλωμα και τα δύο Master Μαθηματικών που απέκτησα το 2009 έχω την επάρκεια να διδάξω σε οποιοδήποτε Γαλλικό Πανεπιστήμιο. Και ότι σήμερα τελειώνω το Διδακτορικό μου στα Μαθηματικά. Πώς εξηγείται λοιπόν η παρακάτω αντίφαση; Όταν ένας κρατούμενος σκουπίζει τη φυλακή για μερικές ώρες την ημέρα που είναι χειρωνακτική εργασία θεωρείται σωφρονισμός και σωστά υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο για τη μείωση της ποινής του.

Όταν όμως κάποιος κρατούμενος σπουδάζει για πάνω από 10 χρόνια Μαθηματικά και παίρνει διπλώματα, πράγμα που είναι διανοητική εργασία και σημαίνει ότι αποκλείεται να έχει άλλη εγκληματική ασχολία, δεν θεωρείται σωφρονισμός και δεν υπολογίζεται ως ευεργετικό μέτρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top