Διάλογοι φωτιά: Αποκαλύπτουν σχέσεις διαφθοράς στελέχους ΣΥΡΙΖΑ με αστυνομικούς

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό-Οι καυτοί διάλογοι και ο ρόλος του "ψηλού"

Διάλογοι φωτιά: Αποκαλύπτουν σχέσεις διαφθοράς στελέχους ΣΥΡΙΖΑ με αστυνομικούς

​Μπορεί οι πρώτες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα να έχουν ασκηθεί για το κύκλωμα εκμετάλλευσης αλλοδαπών με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, όμως η υπόθεση δεν έκλεισε. Οι εισαγγελείς διαφθοράς, αναζητούν επιπλέον στοιχεία για την εμπλοκή αξιωματικών και τη σχέση τους με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες οι εμπλεκόμενοι, είχαν φτάσει στο σημείο, όχι μόνο να αποφασίζουν για μεταθέσεις και μετατάξεις αστυνομικών αλλά και για την τύχη της θητείας του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με αστυνομικό ο οποίος είναι ήδη υπόδικος.

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός (σ.σ. Γιάννης Πανούσης) θα φύγει σε ένα τετράμηνο. Τις υποθέσεις των αστυνομικών θα τις τακτοποιήσει ο ψηλός. Θα τελειώσει το θέμα Πανούση εσωκομματικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Πρέπει να γίνει διευθυντής στο αλλοδαπών ο…

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Ναι, έτσι θα γίνουν τα πράγματα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Πρέπει να απομακρυνθεί ο “Φ…” από προϊστάμενος στο Αλλοδαπών. Να φύγει ένας υποδιευθυντής να αναλάβει ο…

Μάλιστα στο κύκλωμα, φέρεται να συμμετέχουν αστυνομικοί του Αλλοδαπών για να διευκολύνουν μετανάστες, δίνοντας άδειες παραμονής, φυσικά με το αζημείωτο.

Ένας ιδιώτης, πολιτικό στέλεχος, υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα παρέμβασης ακόμα και για την αλλαγή στην ηγεσία των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. για να μην έχουν κανένα πρόβλημα.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρεις ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα μας; Το Εσωτερικών Υποθέσεων. Αυτοί πρέπει να φύγουν από εκεί.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Πρέπει να τεθεί το θέμα στον Υπουργό. Δεν είναι καλό για εμάς να μένουν αυτοί στο εσωτερικών υποθέσεων.

Κορυφαίο πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε άλλον στο τιμόνι του υπουργείου Δικαιοσύνης

Η «πτέρυγα» της Κουμουνδούρου που διατηρούσε επαφές με ποινικούς κρατούμενους και έγκλειστους τρομοκράτες, σχεδίαζε να εγκαταστήσει στο τιμόνι του υπουργείου Δικαιοσύνης, κορυφαίο πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με σημαντικό αξίωμα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβερνητικής περιόδου.

Αυτό φέρεται να προκύπτει από καταγεγραμμένες συνομιλίες που κατέθεσε χθες στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν κρατούμενοι με κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται να συζητούν την πιθανή τοποθέτηση του προσώπου αυτού στο υπουργείο Δικαιοσύνης, θεωρώντας ότι θα ανταποκρινόταν θετικά σε μια σειρά αιτημάτων τους, όπως η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, η κατάργηση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού κ.ά.

Το συγκεκριμένο στέλεχος, με εμπειρία στα θέματα δικαιοσύνης, έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα συγκεκριμένα θέματα, ενώ είχε έρθει και σε ευθεία σύγκρουση με τον κ. Πανούση σε ό,τι αφορά ορισμένους χειρισμούς της Αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top