Οι ΒΡΟΧΕΣ και οι ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ συνεχίζονται: Πλημμυρισμένα σπίτια,δρόμοι-Κλήσεις στην Πυροσβεστική

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Οι ΒΡΟΧΕΣ και οι ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ συνεχίζονται: Πλημμυρισμένα σπίτια,δρόμοι-Κλήσεις στην Πυροσβεστική

​Από το βράδυ της Τετάρτης σφοδρή κακοκαιρία πλήττει πολλές περιοχές της χώρας.

Στην Αττική μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε δυνατή βροχή, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να εγκλωβιστούν μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην περιοχή της Ελευσίνας. Οι δυο επιβάτες είδαν το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών και να γεμίζει νερό. Μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική δέχτηκε 10 κλήσεις για να επιχειρήσει σε Σαλαμίνα, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Πεντέλη, Μενίδι, Ηλιούπολη και Καλλιθέα.

Κακοκαιρία στην Ηλεία

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι ειδικά στην Βάρδα έχουν πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος, σπίτια και καταστήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική ζήτησε ενισχύσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

katastrofes_voupr3_b84b100ec84ddd3c78cbeaf2bb312d14.jpg
Υπάρχουν επίσης κάποιες αναφορ��ς κατοίκων για ανεμοστρόβιλο στην περιοχή, οι οποίες όμως για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται. Στην περιοχή πάντως οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι.

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το απόγευμα και μετά θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στην Αττική

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Στην Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top