Ταξιδιωτικά πρακτορεία ζητούν υπέρογκα ποσά από τους μετανάστες για να τους πάνε στα Σκόπια

Το ΚΤΕΛ Αττικής έχει στραφεί δικαστικά εναντίον τους

Ταξιδιωτικά πρακτορεία ζητούν υπέρογκα ποσά από τους μετανάστες για να τους πάνε στα Σκόπια

​Δεκάδες πρόσφυγες αναχωρούν καθημερινά με λεωφορεία του ΚΤΕΛ για τα βόρεια σύνορά μας, ενώ αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες ότι τουριστικά πρακτορεία εκμεταλλεύονται τους μετανάστες καθώς πληρώνουν ως και δυο φορές την αξία του εισιτηρίου.

«Για ένα εισιτήριο πληρώσαμε 50 ευρώ» αναφέρει μετανάστης.

Το ΚΤΕΛ Αττικής πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια για τους Ευζώνους. Ωστόσο υπάρχουν τουριστικά πρακτορεία που σύμφωνα με καταγγελίες, εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους. Οι μετανάστες προκειμένου να φτάσουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, πληρώνουν όσο - όσο για ένα εισιτήριο.

«Κόβανε 100 ευρώ εισιτήριο, δηλαδή το διπλάσιο της αξίας που έπρεπε να είναι και από αυτά τους δίνανε απόδειξη για τα 50, τα άλλα 50 ήταν μαύρα και με αυτά πλήρωναν κάποιους συνεργάτες σε εισαγωγικά να πω και τραβάγανε τους ανθρώπους , οι άνθρωποι δεν ξέρανε, πηγαίνουν στην Ομόνοια, και τους λένε πάτε εκεί για να ταξιδέψετε» είπε η υπεύθυνη ΚΤΕΛ Αττικής- Θεσσαλονίκης, κ. Χριστίνα Κιάμου.

Σε μέρη όπου συχνάζουν πρόσφυγες και μετανάστες, όπως είναι η Πλατεία Βικτωρίας και το πεδίον του Άρεως μπορεί κανείς να βρει αυτά εδώ τα φυλλάδια που αναφέρουν ότι μπορούν να ταξιδέψουν για την Θεσσαλονίκη με 40 ευρώ, για τους Ευζώνους με 50, και 75 ευρώ να δώσουν για την διαμονή τους σε ξενοδοχείο στην περιοχή.
Μάλιστα οι οδηγοί κάποιων τουριστικών λεωφορείων, εκβιάζουν για περισσότερα χρήματα και δεν διστάζουν να τους αφήσουν πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.
«Μερικοί τους σταματάνε κοντά εκεί και τους ζητάνε έξτρα χρήματα. Εκμετάλλευσης ανθρώπων που έρχονται και ζητάνε ένα καταφύγιο» προσθέτει η κ.Κιάμου.
Πολλοί πάντως μετανάστες θα επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα, αφού στερούντα�� νόμιμων εγγράφων. «Χάσαμε τα πιστοποιητικά μας σε άλλον καταυλισμό, και τώρα αναρωτιόμαστε αν είναι σωστά κάποια άλλα που έχουμε» σημειώνει μετανάστης.
Το ΚΤΕΛ Αττικής έχει στραφεί δικαστικά εναντίον των τουριστικών πρακτορείων που κερδοσκοπούν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top