Κίνηση ανθρωπιάς: Παπάς προσέφερε χαλί σε μουσουλμάνους πρόσφυγες για να προσευχηθούν

Η συγκινητική ιστορία της οικογένειας από τη Βαγδάτη

​Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες που αναρτώνται στη σελίδα του «Humans of New York», η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μία από αυτές τις ιστορίες αναφέρεται σε μια οικογένεια προσφύγων από τη Βαγδάτη, που εγκατέλειψε το Ιράκ καθώς δεχόταν απειλές από εκβιαστές.

Η οικογένεια, αφηγείται ένα συγκινητικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο νησί της Λέσβου, όταν ένας παπάς πρόσφερε στους πρόσφυγες ακόμα και χαλάκι για να προσευχηθούν.

«Έχουμε τον ίδιο Θεό», τους είπε, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

προσφυγεσ 1.jpg

προσφυγεσ 2.jpg

Αναλυτικά η μαρτυρία των προσφύγων:

«Δεν μπορείς να νοιώσεις ασφάλεια στη Βαγδάτη. Ζούσαμε με ένα μόνιμο φόβο. Μια μέρα μας ήρθε το εξής μήνυμα: "Δώστε μας λεφτά, αλλιώς θα σας κάψουμε το σπίτι. Αν το πείτε στην αστυνομία, θα σας σκοτώσουμε".

Δεν είχαμε κανέναν να απευθυνθούμε. Είμαστε φτωχοί, δεν έχουμε ισχυρούς φίλους. Δεν ξέραμε κανέναν στην κυβέρνηση. Τα μηνύματα έρχονταν κάθε μέρα. Ήμασταν τόσο φοβισμένοι που δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε. Δεν είχαμε λεφτά να τους δώσουμε. Ίσα – ίσα καταφέρναμε να βγάλουμε τα έξοδά μας. Οπότε είπαμε: "Ίσως μπλοφάρουν. Μάλλον δεν θα μας κάνουν τίποτα".

Τότε ένα βράδυ ξυπνήσαμε και το σπίτι μας καιγόταν. Ίσα που καταφέραμε να ξεφύγουμε, μαζί με τα παιδιά. Την επόμενη μέρα λάβαμε νέο μήνυμα: "Δώστε μας λεφτά αλλιώς αυτή τη φορά θα πεθάνετε". Απάντησα ότι θα τους πληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν. Πουλήσαμε ότι είχαμε και φύγαμε. Είπαμε ότι καλύτερα να πεθάνουμε σε μια πλαστική βάρκα παρά εδώ.

Όλοι εδώ μας συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Όταν φτάσαμε στην παραλία, υπήρχαν εκεί άνθρωποι που μας έδωσαν φαΐ και μια αγκαλιά.

Ένας παπάς μας έδωσε ακόμα και αυτό το χαλί, για να προσευχόμαστε. "Έχουμε τον ίδιο Θεό", μας είπε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top