Πυροσβεστική: 52 πύρινα μέτωπα-Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Υμηττό, Λακωνία -Σε ύφεση της Εύβοιας

Τι ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας

Πυροσβεστική: 52 πύρινα μέτωπα-Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Υμηττό, Λακωνία -Σε ύφεση της Εύβοιας

​Συνολικά 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ελλαδική επικράτεια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, κ.Νίκος Τσόγκας.

Υμηττός- Βύρωνας- Καρέας

Οι πυροσβέστες επιχειρούν να οριοθετήσουν την μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική. Αυτή την ώρα, στα πύρινα μέτωπα βρίσκονται 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 30 υδροφόρες των ΟΤΑ.

Λακωνία – Νεάπολη

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων. Απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, οι κάτοικοι των χωριών Φαρακλό, Λάχι και Άγιος Νικόλαος. Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα των ΟΤΑ κι ένα χωματουργικό μηχάνημα.

Μαλακάσα
Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση. Δύο παιδικές κατασκηνώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ εκκενώθηκαν και τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλή χώρο. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος, δύο οχήματα των ΟΤΑ και 4 εθελοντικά υδροφόρα οχήματα.

Εύβοια

Σε ύφεση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στη Νέα Αρτάκη. Για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρου τμήματος, δύο οχήματα των ΟΤΑ κι ένα χωματουργικό μηχάνημα.

Στα μέτωπα των πυρκαγιών θα επιχειρούν τα διαθέσιμα εναέρια μέσα, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top