Αυτό είναι το βραχιόλι που θα φορούν οι κρατούμενοι

Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Τον τρόπο που λειτουργεί το βραχιολάκι που αφορά την ηλεκτρονική επιτήρηση σε κατ οίκον περιορισμό κρατουμ��νων και υποδίκων εξήγησε στον δημοσιογράφο του Star Βαγγέλη Γκούμα, ο Παναγιώτης Κοντολέων, γενικός διευθυντής εταιρείας κατασκευής "βραχιολιού"!

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αυτό θα είναι πιλοτικό και θα αφορά 100 υπόδικους για των οποίων την ανάκριση είναι αρμόδιο το Πρωτοδικείο Αθηνών, 50 κρατούμενους στις φυλακές Διαβατών, Νιγρίτας, Τρικάλων, Κομοτηνής και Γρεβενών, 50 κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί σε κατ' οίκον περιορισμό αλλά είναι ακόμη κρατούμενοι στον Αυλώνα και 50 υπόδικους ή κατάδικους στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού.

Το συγκεκριμένο βραχιόλι θα συνεργάζεται με ένα ολόκληρο σύστημα και ουσιαστικά δεσμεύει την ελευθερία κινήσεων του επιτηρούμενου.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει αιτήσεις ενώ ο Σάββας Ξηρός έχει ήδη δηλώσει ότι αρνείται να φορέσει το βραχιολάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top