Η έρευνα της αγάπης: Πολλοί Έλληνες θα παρατούσαν τις οικογένειές τους για έναν... έρωτα

Οι γυναίκες είναι αυτές που ερωτεύονται με τρέλα

Η έρευνα της αγάπης: Πολλοί Έλληνες θα παρατούσαν τις οικογένειές τους για έναν... έρωτα

​Η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει και τι καλύτερο από μια έρευνα… αγάπης η οποία λέει πως οι Έλληνες είναι ένας λαός που μπορεί και να θυσίαζε τον έρωτα χάριν της οικογένειας. Πρόκειται για έρευνα της Focus Bari, η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, σε δείγμα 1.440 ατόμων, άνω των 15 ετών, από τις 5-9 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, τo 35% θα εγκατέλειπε τον σύντροφό του αν γνώριζε τον έ��ωτα της ζωής του, το 65% θα παρέμενε στην αρχική σχέση του, παρόλο που δεν είναι το άλλο του μισό, ενώ το 50% από εκείνους που απάντησαν πως δεν θα εγκατέλειπαν τον σύντροφό τους, εξήγησαν πως θα έμεναν στη σχέση τους, λόγω των παιδιών τους.

Παράλληλα, το 35% θεωρεί πως μπορεί κάποιος να είναι ερωτευμένος με δύο ανθρώπους παράλληλα, ενώ το 67% των ερωτηθέντων πίστευαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους πως είναι ερωτευμένοι, χωρίς τελικά να είναι.

Οι Έλληνες επίσης σύμφωνα με την έρευνα, ερωτεύονται για πρώτη φορά στα 17 τους χρόνια, ενώ το 85% δηλώνει πως έχει πληγωθεί από έρωτα έστω και μια φορά στη ζωή του.

Όσο για το ποιο από τα δύο φύλα χάνει περισσότερο τον έλεγχο, στον έρωτα, το 32% απάντησε πως οι γυναίκες είναι εκείνες που ερωτεύονται με… τρέλα και κορδέλα, το 21% απάντησε πως οι άντρες υποκύπτουν στον έρωτα, ενώ το 48% απάντησε πως και τα δύο φύλα στον έρωτα «παρανοούν».

Τέλος, 7 στους 10 δεσμευμένους, ισχυρίστηκαν ότι έχουν βρει τον απόλυτο έρωτα, ενώ παράλληλα τους πήρε κατά μέσο όρο 6 μήνες να καταλάβουν πως βρήκαν τον άνθρωπο της ζωής τους. Υπάρχει όμως κι ένα 22% που το κατάλαβε από τον πρώτο μήνα.

Επειδή όμως και οι… χωρισμένοι έχουν ψυχή, ερωτήθηκαν και αυτοί στην έρευνα. Το 29% απάντησε πως δεν βρήκε ακόμη τον κατάλληλο σύντροφο, το 26% απάντησε πως αυτό που λέμε «έρωτας της ζωής μου», δεν υπάρχει, ενώ το 29% παραδέχτηκε πως γνώρισε το άλλο του μισό, το έχασε και αναγκάζεται να συμβιβαστεί σε μια άλλη σχέση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top