ΤΕΛΟΣ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ροδακινοπαραγωγών- Αποχώρησαν από την Εθνική Οδό

Ζητούσαν να καταβληθεί η αποζημίωση που είχε εγκριθεί από την ΕΕ

Αποχώρησαν από τον κόμβο της Κουλούρας οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας και Λάρισας, όπου νωρίτερα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κλείνοντας με τα αγροτικά τους την Εθνική Οδό.

Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούσαν να τους καταβληθούν τα 33 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η ΕΕ ως αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο.

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε ότι μέσα στις δύο επόμενες εργάσιμες ημέρες θα καταβληθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε, τονίζοντας ωστόσο ότι εάν δεν λάβουμε τα χρήματα θα δώσουμε 'δυναμικό παρών' στα εκλογικά κέντρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι σήμερα υπογράφεται η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων των αγροτών και των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς για τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top