Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Τετάρτη από τις 12 μ.μ ως 4 μ.μ.

Στάση εργασίας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ την Τετάρτη, οπότε από τις 12.00 έως τις 16.00 δε θα λειτουργεί το Ηλεκτρικό, το Μετρό και το Τραμ.

«Παρά τις κυβερνητικές "ιστορίες επιτυχίας" για αποδέσμευση από τα μνημόνια και άλλα τινά, η μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια» επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων στην εταιρεία και προσθέτουν:

«Σε αυτό το πλαίσιο, παρότι εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες διαλόγου η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ μας κάνουν "μπαλάκι" και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Οι εργαζομένοι εκτιμούν πως στόχος είναι η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων και αποδοχών σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, με ατομικές συμβάσεις ή άλλα εφευρήματα. Υποστηρίζουν μάλιστα πως γι' αυτόν τον λόγο διατηρήθηκε και το καθεστώς επιστράτευσης επί 16 μήνες.

Καταλήγοντας, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για: την ασφάλεια των συγκοινωνιών, «που τίθενται σε κίνδυνο από την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση», τις δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες και την υπογραφή νέας ΣΣΕ για ερ��ασία με αξιοπρέπεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top