Πακιστανός-θύμα ρατσιστικής επίθεσης: «Με χτύπησαν με σιδηρογροθιές»

Τέσσερις μαυροφορεμένοι δράστες τον χτύπησαν σε σώμα και κεφάλι

Πακιστανός-θύμα ρατσιστικής επίθεσης: «Με χτύπησαν με σιδηρογροθιές»

​Ο 50χρονος Πακιστανός, εν ονόματι Μοχάμεντ Ιλίας, πατέρας δύο παιδιών, που ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 16 χρόνια, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης το απόγευμα της Παρασκευής σε κεντρικό δρόμο της παλιάς Κοκκινιάς. Την υπόθεση ανέλαβαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερις άντρες, ντυμένοι στα μαύρα και με ξυρισμένα κεφάλια έστησαν «καρτέρι» στον 50χρονο στη συμβολή των οδών Κορυτσάς και Άρτης και τον χτύπησαν με σιδερογροθιές και κλωτσιές. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τους άκουσαν να φωνάζουν στον άνδρα «φύγε από τη χώρα».

gcxweyrqra5426f0b93e207.jpg
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ωστόσο οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί και έτσι δεν έγινε καμία σύλληψη. Ο Πακιστανός μετανάστης μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και αργότερα πήρε εξιτήριο.

Με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο ίδιος περιέγραψε στην εφημέριδα "Έθνος", τις στιγμές που πέρασε στα χέρια των ρατσιστών. Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά «Ήρθε από πίσω μου ένας και με χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια με χτύπησε και ο δε��τερος. Μόλις γύρισα να δω, με χτυπούσαν και οι δύο στο πρόσωπο με σιδερογροθιές».

pak660_0.jpg
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». «Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ξανά στην περιοχή και ενεργοποιούν τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Πειραιά. Το καλοκαίρι στην ίδια περιοχή είχαν εισβάλει στο σχολείο όπου στεγάζεται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά σπάζοντας υποδομές και αφήνοντας την υπογραφή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση, όπου προαναγγέλλεται αντιρατσιστική απάντηση στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτωβρίου (γήπεδο μπάσκετ του Ρουφ), αλλά και στη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή στην παλιά Κοκκινιά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top