Απολύθηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών για τον βοηθό με τη «μαϊμού» άδεια

Παρ΄ όλ΄ αυτά έκανε εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις

Απολύθηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών για τον βοηθό με τη «μαϊμού» άδεια

​Το ΣτΕ επικύρωσε και με την βούλα την απόλυση καθηγητή μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος είχε για βοηθό έναν πτυχιούχο της Ιατρικής, ο οποίος όμως δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δεν ήταν εγγεγραμμένος στον ιατρικό σύλλογο Πάτρας.

Αυτό βέβαια δεν πτόησε τον καθηγητή, ο οποίος τον βάφτισε βοηθό και μάλιστα του ανέθετε να διεξάγει εξετάσεις γονιμότητας, να γράφει συνταγές, να κάνει διαγνώσεις και άλλες εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος βοηθός εργαζόταν στα ιατρεία του καθηγητή στην Αθήνα και στην Πάτρα, αλλά και στην πανεπιστημιακή κλινική.

Επειδή μάλιστα δεν είχε το δικαίωμα να υπογράφει, έβαζε στις συνταγές τις υπογραφές άλλων γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για την κατάστασ�� και το ιστορικό των ασθενών.

Η ΕΔΕ έφερε στο φως συνταγές με ψευδείς διαγνώσεις για τις οποίες συνταγογραφούνταν πανάκριβα φάρμακα, όμως ακόμα και τότε ο καθηγητής προσπάθησε να τα… μπαλώσει, λέγοντας ότι ο βοηθός του εκπονούσε διδακτορική διατριβή, ότι ήταν εγγεγραμμένος στο ΤΣΑΥ, ότι εργαζόταν στο νοσοκομείο ως επιστημονικός συνεργάτης και άλλες παρόμοιες δικαιολογίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top