Τέσσερις ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Έξι χρόνια δρούσαν ανενόχλητοι

Τέσσερις ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

​Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών από την Γεωργία εξάρθρωσε η ΕΛ. ΑΣ, στο οποίο εμπλέκονται και τέσσερις εν ενεργεία αστυνομικοί.

Πρόκειται για τρεις Αρχι��ύλακες κι έναν Υπαρχιφύλακα, που υπηρετούσαν στον Έβρο, ενώ μαζί τους συνελήφθησαν άλλα 22 άτομα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Έβρο, μεταξύ αυτών και ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία έξι χρόνια και διέθετε εσωτερική διάρθρωση, ιεραρχία, συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της. Μάλιστα για να πετύχουν τους σκοπούς τους, τα μέλη πραγματοποιούσαν πολλές φορές πλαστογραφήσεις.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι από το 2008 έως το 2014 η σπείρα είχε πραγματοποιήσει 918 συναλλαγές με χρηματικά εμβάσματα που στέλνονταν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων. Τέτοια εμβάσματα έχουν καταγραφεί από και προς την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γεωργία, την Αλβανία, τη Λευκορωσία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Μολδαβία, την Ολλανδία, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται άλλα 21 άτομα, ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή ακόμα 22 ατόμων, οι 14 εκ των οποίων είναι υπήκοοι Γεωργίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα, παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία κατ' επάγγελμα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία, δωροδοκία υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top