ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΙ οι διάλογοι του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων

Διαβάστε πώς συνεννοούνταν για να μην τους παίρνουν χαμπάρι

ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΙ οι διάλογοι του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων

​Ιδιαίτερα ευρηματικοί ήταν οι κώδικες επικοινωνίας που σύμφωνα με την αστυνομία χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων για να στήνουν τις παράνομες δουλειές.

Σύμφωνα με την αστυνομία στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους τα μέλη του κυκλώματος φέρεται να χρησιμοποιούσαν ειδικό κώδικα επικοινωνίας, κάθε φορά που ήταν να στήσουν παράνομες δουλειές.

Όταν ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος έδινε εντολή να κλέψουν καύσιμα κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας πλοίων, οι οδηγοί των βυτιοφόρων χρησιμοποιούσαν τη φράση «…πάμε για ουζερί στον Πειραιά».

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του εμπλεκόμενου υπαλλήλου στη γεφυροπλάστιγγα του ΟΛΠ. Όταν είχε βάρδια και μπορούσε να στήσει τη δουλειά, έπαιρνε τηλέφωνο τους συνεργούς του και τους ενημέρωνε ότι… «…οι μπανάνες και τα τελάρα έχουν φτάσει».

Όταν όμως η δουλειά κινδύνευε να χαλάσει για παράδειγμα από τον μηχανικό κάποιου πλοίου που δεν έκανε τα στραβά μάτια, τότε οι οδηγοί των βυτιοφόρων σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τον αρχηγό του κυκλώματος και τον ενημέρωναν για την ματαίωση της κλοπής λέγοντας του ότι «ήταν τα πιτ μπουλ από πάνω μας και δεν καταφέραμε να κάνουμε βήμα».

Υπήρχε όμως και η έγκαιρη προειδοποίηση από τα υψηλά κλιμάκια του ΥΠΕΚΑ. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου που γνώριζε εκ των έσω για το πότε και που θα γίνονταν προγραμματισμένοι ή έκτακτοι έλεγχοι της αρμόδιας υπηρεσίας, ενημέρωνε τα μέλη του κυκλώματος με την φράση «…βγαίνει η Μετεωρολογία».

Αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, είχε εμφανιστεί μάλιστα και σφόδρα αντιμνημονιακός με επιστολή του που είχε στείλει στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Οι δεκαπέντε κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν σε δύο ομάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο στον ανακριτή Πειραιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top