Φωτό-σοκ: Έτσι ήταν και έτσι έγινε η 15χρονη Μυρτώ μετά την επίθεση από τον δράκο της Πάρου

Πανστρατιά της ομογένειας για την αγορά ιατρικού μηχανήματος

Πραγματικά συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που δείχνουν την 16χρονη Μυρτώ που κακοποιήθηκε με βαναυσότητα από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο, τον Ιούλιο του 2012.
1459266_1395076180730627_498412672_n.jpg
Στη μία διακρίνεται η Μυρτώ πριν τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του «δράκου» της Πάρου… Όμορφη, δροσερή, γεμάτη όνειρα, ποζάρει στον φωτογραφικό φακό ενώ μπροστά της είναι ροζ λουλούδια. Στην άλλη ��ωτογραφία όμως η 16χρονη είναι εντελώς αλλαγμένη. Με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης στο πρόσωπό της, με τα μαλλιά της πιασμένα πίσω και μια γαλάζια κορδέλα η Μυρτώ «φωνάζει» γιατί, ενώ το βλέμμα της είναι αχανές…
1470038_1395125300725715_1030466809_n.jpg
Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα «friends-of-mirto» που δημιούργησαν φίλοι της και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά εδώ.
dvrea1.jpg
Η νεαρή κοπέλα συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη για να κερδίσει το δύσκολο στοίχημα της οριστικής αποκατάστασης της υγείας της. Βρίσκεται στο νοσοκομείο Spaulding της Βοστώνης ενώ η ομογένεια μαζεύει χρήματα προκειμένου να αγοραστεί ένα μηχάνημα το οποίο θα βοηθήσει το 16χρονο κορίτσι στη διατροφή και την επικοινωνία.
myrtw1.jpg
Η ανακοίνωση έναρξης της σελίδας είναι η εξής:

Οι «Φίλοι της Μυρτώς» είναι μια ομάδα νέων που δημιουργήθηκε όταν τα μέλη της γνώρισαν τη 16χρονη Μυρτώ και την προσωπική της τραγωδία. Στις 22 Ιουλιου του 2012, γύρω στις 7:15 το απόγευμα, αλλοδαπός που δούλευε παράνομα στην Ελλάδα, επιτέθηκε στη Μυρτώ ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πάρο. Δέχτηκε την επίθεση καθώς περπατούσε στην παραλία. Κακοποιήθηκε, δέχτηκε πολαπλά χτυπήματα και αφέθηκε για νεκρή στον τόπο της επίθεσης. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η Μυρτώ υπέστη κακώσεις στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική της στήλη.

Δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει, ενώ σιτίζεται με σωλήνα. Η ζωή της άλλαξε για πάντα. Η Μυρτώ υπόκειται σε θεραπεία εδώ στη Βοστώνη, στο Spaulding Rehabilitation Hospital και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρει να τρώει κανονικά αλλά και να επικοινωνεί με τη βοήθεια της συσκευής Tobii Speech Generating Device. Οι γιατροί στο Spaulding συνέστησαν στη Μυρτώ να μάθει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμμένη συσκευή και ενώ η Μυρτώ άρχισε να εκπαιδεύεται στη χρήση αυτής της συσκευής, έπρεπε να σταματήσει καθώς το κόστος ήταν απαγορευτικό για αυτήν και την οικογένειά της. Το κόστος της συσκευής είναι $25,000. Στόχος των «Φίλων της Μυρτώς» είναι να αγοράσουν τη συσκευή αυτή, αλλά και συνησφέρουν όπως μπορούν στο να καλυτερεύσουν και να διευκολύνουν όσο γίνεται την ποιότητα ζωής της Μυρτώς. Η μη δυνατότητα επικοινωνίας είναι άκρως απογοητευτική και λυπηρή στη Μυρτώ.

Οι «Φίλοι της Μυρτώς» ήρθαν σε επαφή με την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και ζήτησαν τη υποστήριξη και βοήθεια της Ομοσπονδίας. Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμφώνησε παμψηφεί να βοηθήσει τους «Φίλους της Μυρτώς» σε αυτό τους το εγχείρημα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, και με την Ομοσπονδία σαν χορηγό, θα διοργανωθεί έρανος στις 7 Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη των «Φίλων της Μυρτώς» και να συμβάλετε στην προσπάθειά μας. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρεία αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τη νεολαία μας, αλλά και ολόκληρης της ομογένειας της περιοχής μας για συσπήρωση και ενότητα για την πραγμάτωση ενός όμορφου και άξιου στόχου. Ελπίζουμε με τη συμβολή σας να καταφέρουμε να αγοράσουμε τη συσκευή Tobii Speech Generating Device. Ποσά που θα μαζευτούν άνω του κόστους αυτής της συσκευής θα διατεθούν κατευθείαν για τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

«Φίλοι της Μυρτώς»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top