ΑΥΤΟ είναι το προφίλ του μέσου άστεγου στην Αθήνα: Κάντε κλικ και δείτε τα χαρακτηριστικά του

Για πρώτη φορά μεγάλη έρευνα του Δήμου Αθηναίων

Όσοι περπατούν στην Αθήνα συναντούν συνεχώς όλο και περισσότερους άστεγους οι οποίοι με τα λιγοστά υπάρχοντά τους προσπαθούν να βρουν "καταφύγιο" σε κάποιο στενό ή σε κάποιο παγκάκι . Πόσοι είναι όμως όλοι αυτοί οι άστεγοι και ποιο είναι το προφίλ τους;

Το μεσημέρι ο Δήμος Αθηναίων και η Διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων παρουσίασαν την πρώτη μεγάλη κοινωνική έρευνα για τον άστεγο πληθυσμό της πρωτεύουσας ενόψει της αυριανής Διεθ��ούς Ημέρας κατά της φτώχειας και του Κοινωνικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καταγεγραμμένοι είναι 1.000 εκ των οποίων το 53% είναι Έλληνες.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν οικογένεια, είναι άνεργοι και συνήθως είναι εξαρτημένοι από ουσίες.

Αναλυτικά, σε 480 καταγεγραμμένα περιστατικά, το 53% είναι Έλληνες, άντρες (77%), ουσιοεξαρτημένοι (58%).

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι επιλέγουν να μείνουν στο δρόμο από το να μεταβούν στο υπνωτήριο του Δήμου στην Ομόνοια.

Μόλις το 22% των καταγεγραμμένων περιπτώσεων επιθυμεί τη μεταφορά του.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει το γεγονός ότι 80 άστεγοι δηλώνουν στην έρευνα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που παρουσίασε στην Τεχνόπολη ο Γιώργος Καμίνης, πως επιλέγουν να διαμένουν στους δρόμους με δική τους βούληση και επιθυμία, χωρίς να εξετάζουν τις εναλλακτικές.



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top