Νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο των ENERGA και HELLAS POWER

Καταζητούνται άλλα τρία άτομα

Νέες συλ��ήψεις για το σκάνδαλο των ENERGA και HELLAS POWER

Νέο μπαράζ συλλήψεων για την υπόθεση των εταιρειών - παροχών ηλεκτρικού ρεύματος Energa- Hellas Power, διέταξε ο Ειδικός ανακριτής, αρμόδιος σε θέματα διαφθοράς, Σπ. Γεωργουλέας.

Οι δυο εταιρίες φέρονται να έχουν ζημιώσει το δημόσιο με ποσό άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ καθώς εμφανίζονται να εισέπρατταν το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο στη συνέχεια δεν απέδιδαν στα ταμεία του κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας εξέδωσε συνολικά πέντε εντάλματα σύλληψης. Ήδη συνελήφθησαν δυο και καταζητούνται οι υπόλοιποι τρεις.

Τα πρόσωπα αυτά φέρονται να συνδέονται με δυο off shore εταιρίες στην Κύπρο, μέσω των οποίων εμφανίζονται να διακινήθηκαν πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το τρίτο μπαράζ συλλήψεων στη συγκεκριμένη υπόθεση. Όλα άρχισαν τον περασμένο Οκτώβριο όταν είχαν συλληφθεί έξι πρόσωπα ανάμεσα στους οποίους και οι υπεύθυνοι των εταιριών Βασίλης Μηλιώνης, Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος.

Σε βάρος τους είχε ασκήσει δίωξη η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου για σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Αργότερα είχε ακολουθήσει δεύτερο μπαράζ συλλήψεων ακόμα και συγγενικών προσώπων των κατηγορούμενων καθώς σε λογαριασμούς τους στην Κύπρο είχαν εντοπιστεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι δυο νέοι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top