ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Το σκάνδαλο της Google στην Ελλάδα

Με τζίρο 40 εκ. ευρώ πληρώνει φόρο 123.000!!!

Φόρους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι χάνει η χώρα μας από την πρακτική που ακολουθεί η Google.

Για να καταλάβετε τα μεγέθη, από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση στη χώρα μας μέχρι το τέλος του 2012, η Google Ελλάς πλήρωσε συνολικά για φόρους 491.270 ευρώ δηλαδή κάτι λιγότερο από 123.000 ετησίως. Στο ίδιο διάστημα εμφάνισε συνολικό τζίρο ύψους 12,7 εκατ. και καθαρά κέρδη της τάξης των 1,25 εκατ. ευρώ.

Βέβαια όσοι γνωρίζουν λένε πως ο πραγματικός τζίρος είναι σαφώς υψηλότερος αφού οι διαφημίσεις που προβάλλονται στις σελίδες της, πληρώνονται απευθείας από Έλληνες πελάτες σε λογαριασμούς στην Ιρλανδία. Πληροφορίες θέλουν τον πραγματικό τζίρο να φτάνει ετησίως στα 40 εκατ., κάτι που σημαίνει ότι εάν γίνονταν οι εγγραφές στον ισολογισμό της ελληνικής εταιρείας, τα κέρδη θα ήταν πολλαπλάσια, όπως και οι αποδιδόμενοι φόροι.

Όταν ένας Έλληνας αγοράζει διαφήμιση από την Google η χρέωση γίνεται από την Google Ireland Ltd στην Ιρλανδία όπου ο φορολογικός συντελεστής ανέρχεται μόλις σε 12,5%!!!

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της φορολόγησης της Google, τέθηκε, όπως λέγεται, επί τάπητος στην τελευταία συνάντηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που είχε πραγματοποιηθεί προ τριμήνου στην Αθήνα. Είχε γίνει αναφ��ρά στο μοντέλο που υιοθέτησε η Γαλλία και αφορούσε στη δημιουργία εκ μέρους της Google, ενός ταμείου ύψους 60 εκ. ευρώ για τη διευκόλυνση της μετάβασης του Τύπου στον ψηφιακό κόσμο.​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top