Θρήνος στο Διδυμότειχο: Νεκρός ανθυπολοχαγός – Δύο τραυματίες

Έσκασε οβίδα στο πεδίο βολής

Θρήνος στο Διδυμότειχο: Νεκρός ανθυπολοχαγός – Δύο τραυματίες

Πρώτη ανάρτηση: 13/03/2013 11:09

Ένας ανθυπολοχαγός (πυροτεχνουργός) είναι νεκρός και δύο πυροτεχνουργοί τραυματίστηκαν από οβίδα σε στρατόπεδο στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησαν να εξουδετερώσουν μια οβίδα, όταν εκείνη έσκασε με αποτέλεσμα να στερήσει την ζωή του ανθυπολοχαγού.

Τραυματίες είναι ένας ταγματάρχης και ένας επιλοχίας, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της περιοχής. Όπως είπε στο star.gr ο αναπληρωτής διοικητής του γενικού νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Δημήτρης Λαζόπουλος, ο ένας τραυματίας είναι γύρω στα 35 και ο άλλος νεότερος...

"Οι τραυματίες διεκομίσθησαν με θλαστικά τραύματα σε όλο τους το σώμα και υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν βλάβες εσωτερικά. Δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους. Θα συνεχιστεί η παρακολούθησή τους μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία τους ", πρόσθεσε ο κ. Λαζόπουλος.

Το συμβάν έγινε στο πεδίο βολής Ψηλός Σταλος μια μέρα αφότου στην περιοχή είχαν πραγματοποιηθεί ασκήσεις βολής.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση για την τραγωδία στο Διδυμότειχο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Των ερευνών, για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, από πλευράς στρατιωτικής δικαιοσύνης προΐσταται ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης και από πλευράς αρμοδίων στρατιωτικών αρχών, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή για τον σκοπό αυτόν, μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος, εξέφρασαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Συνεχής ενημέρωση από το star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top