Πριν προγραμματίσεις ταξιδάκια ρίξε μια ματιά στις προθέσεις των αγροτών!

Τα μπλόκα, τα αιτήματα και η συνάντηση με Σαμαρά στο επίκεντρο της Συντονιστικής

Πριν προγραμματίσεις ταξιδάκια ρίξε μια ματιά στις προθέσεις των αγροτών!

​Τα τρακτέρ έχουν «πνίξει» τον κόμβο Κερδυλλίων της Εγνατίας οδού, καθώς εκεί έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από 17 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετέχουν στην Πανελλήνια Διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας οδού και μοίρασαν αγροτικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς.

Οι αγρότες εξακολουθούν να ζητούν θέσπιση αγροτικού πετρελαίου θέρμανσης και ρεύματος, μείωση τιμών στα εφόδια και ρύθμιση του συνταξιοδοτικού τους, καθώς όπως λένε τα τρία αυτά βασικά αιτήματα είναι θέμα επιβίωσης τους. Παράλληλα, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μπλόκα με καθημερινούς αποκλεισμούς δρόμων, παρά τις συμπλοκές με την αστυνομία και τις συλλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες!!

Την ίδια ώρα στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Κρήτης. Οι αγρότες του Ηρακλείου δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στον κόμβο του Γιόφυρου και από εκεί θα αναχωρήσουν για την εθνική οδό όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου και θα διανέμουν δωρεάν κηπευτικά στους διερχόμενους οδηγούς.

Η κινητοποίηση θα συνεχισθεί την Τρίτη καθώς και την Τετάρτη ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας.

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top