«Μου λείπει το περπάτημα, το τρέξιμο και να παίξω μπάλα με τους φίλους μου!»

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που έμεινε ανάπηρος από τις σφαίρες πρώην κατηγορούμενου-Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης

«Μου λείπει το περπάτημα, το τρέξιμο και να παίξω μπάλα με τους φίλους μου!»

Μια σφαίρα τον άφησε καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι και η ζωή του άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη!

«Μου λείπει το περπάτημα, το τρέξιμο και να παίξω μπάλα με τους φίλους μου!», είναι τα λόγια του σωφρονιστικού υπαλλήλου που έμεινε ανάπηρος από τις σφαίρες πρώην κατηγορούμενου!

Το χρονικό

Το Μάρτιο τ��υ 2010, ο 31χρονος Σπύρος Λαχανάς, είχε τελειώσει την υπηρεσία του στις φυλακές Κορυδαλλού και επέστρεφε μαζί με συνάδελφό του στο σπίτι του και όπως λέει ο ίδιος του είχαν στήσει καρτέρι δυο άτομα!

Ο ένας τον πυροβόλησε τρεις φορές στο πόδι και την σπονδυλική στήλη!

«Έπεσα κάτω και άρχισα να μουδιάζω από τα πόδια έως την καρδιά. Θυμάμαι ήρθε ο Χρήστος από πάνω μου, είχε μαζευτεί κόσμος γύρω γύρω , δεν είχα χάσει τις αισθήσεις μου!», εξομολογείται ο Σπύρος!

Στις 6 Ιανουαρίου συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης!

Η σύλληψη του κακοποιού έγινε στην Ολλανδία μετά από συνεργασία της Ολλανδικής και της Ελληνικής αστυνομίας, ενώ στις έρευνες βοήθησε και η Interpol!

Όπως λέει ο Σπύρος, σώθηκε από θαύμα! Μάλιστα, την ώρα που βρισκόταν στο δρόμο, πήγε από πάνω μια γριούλα και του έδωσε μια εικόνα της Παναγίας! Αυτή τον προστάτευσε και την έχει ακόμα στο σπίτι του!

«Όλα έχουν αλλάξει πια», λέει ο ίδιος! Αλλά δεν το βάζει κάτω, πιστεύει ότι μια μέρα θα ξαναπερπατήσει!

«Μια μέρα θα ξαναπερπατήσω», είναι τα λόγια του Σπύρου που δείχνουν τη δύναμη που κρύβει μέσα του αλλά και την αισιοδοξία!

Σημειώνεται ότι ο σοβαρός τραυματισμός του έφτασε μέχρι τη Βουλή και από τότε ψηφίστηκε νομοσχέδιο που προβλέπει η ασφάλεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων να καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας μετά από εργατικό ατύχημα.

Συγκλονιστικό είναι ακόμα το γεγονός ότι δεν τον νοιάζει που συνέλαβαν τον δράστη και δεν ένιωσε τίποτα στο άκουσμα της είδησης αφού όπως λέει: «και που τον πιάσανε τι θα γίνει; Θα σηκωθώ να ξαναπερπατήσω;»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top