Χαμός στο χώρο της Υγείας από έναν… Φούφουτο!

Ποιος είναι ο Dr. Foufoutos που έκανε έξαλλους τους γιατρούς!

Χαμός στο χώρο της Υγείας από έναν… Φούφουτο!
Ένας μικρός χαμός προκλήθηκε στο χώρο της Υγείας γύρω��από την λειτουργία του ενιαίου συστήματος συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών e-prescription.

Ο χαμός δεν έχει να κάνει τόσο με την λειτουργία της καινούργιας παραμέτρου του συστήματος, αν και το σύστημα «έπεσε» αρκετές φορές κατά την πρώτη μέρα της λειτουργίας του τη Δευτέρα, όσο με μια απροσεξία του υπουργείου που έκανε τους γιατρούς έξαλλους.

Συγκεκριμένα, στην αρχική σελίδα των οδηγιών χρήστη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, το όνομα του γιατρού που χρησιμοποιήθηκε για το παράδειγμα είναι… Φούφουτος (foufoutos, για να είμαστε πιο ακριβείς).

Οι ιατρικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα εξοργίστηκαν καθώς χιλιάδες γιατροί δήλωσαν προσβεβλημένοι από την χρήση του ονόματος Φούφουτος για το όνομα του γιατρού.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για φράση που «βλάπτει την τιμή και την υπόληψη κάθε ιατρού και του ιατρικού σώματος ως σύνολο και προσβάλλει παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη και το κύρος κάθε μέσου Έλληνα ιατρού».

Η Χριστίνα Παπανικολάου, γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό και δεν υπήρχε καμία πρόθεση για μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς το ιατρικό επάγγελμα.

Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ, από την πλευρά του, κάλεσε το υπουργείο να σταματήσει να αντιμετωπίζει με ελαφρότητα κάποια θέματα και έκανε λόγο για πολλά παράπονα από γιατρούς που θεώρησαν εξευτελιστική τη συγκεκριμένη κίνηση. «Είναι δυνατόν τους γιατρούς της χώρας που έχουν βάλει πλάτη σε δύσκολα να τους λένε Φούφουτους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top