Στο νοσοκομείο μετά την σύλληψη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Χρήματα και πολλά κοσμήματα βρέθηκαν στο σπίτι του ζάμπλουτου επιχειρηματία

Στο νοσοκομείο μετά την σύλληψη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Στο νοσοκομείο λίγο μετά την σύλληψη του εισήχθη ο 40χρονος επιχειρηματίας, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος όπως σας είχαμε πει νωρίτερα, συνελήφθη το απόγευμα στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη, καθώς κατηγορείται για την υπόθεση της Proton Bank, της τράπεζας μέσω της οποίας χορηγούσε ζημιογόνα δάνεια σε εταιρίες συμφερόντων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι τ��ν ώρα της σύλληψης του εντοπίστηκαν θωρακισμένα οχήματα, πολλά χρήματα και πολλά κοσμήματα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα επιλήψιμο.

Την απόφαση σύλληψης του διέταξε η 2η ανακρίτρια Αθηνών, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, όμως ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν νιώθει καλά και ζήτησε να μπει στο νοσοκομείο. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο κ. Λαυρεντιάδης, ένας εκ των 29 κατηγορούμενων για την υπόθεση της Proton Bank, κατηγορείται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν υπεξαίρεση, απάτη, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας και οι συγκατηγορούμενοι του έβγαλαν πάνω από 700 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

Όπως σας ενημερώσαμε, την Πέμπτη το Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς και των 29 συγκατηγορουμένων του, ενώ ήδη υπό κατάσχεση τελούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή των κατηγορουμένων, αλλά και όσα βρίσκονται «εις χείρας τρίτων» μέχρι του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top