Αντιμέτωπή με αποβολή από τη Super League η ΑΕΚ

Ο οικονομικός έλεγχος «καίει» την ομάδα

Αντιμέτωπή με αποβολή από τη Super League η ΑΕΚ

Ακόμα και με αποβολή κινδυνεύει η ΑΕΚ από την Super League, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, μετά τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί η UEFA, λόγω του καθεστώτος ειδικής επιτήρησης.

Οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης είναι υποχρεωμένες μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων να στέλνουν συγκεκριμένα στοιχεία στην UEFA, η οποία διαπιστώνει αν τηρούνται οι περιλαμβανόμενοι στον φάκελο διακανονισμοί, αλλά και οι υποχρεώσεις προς παίκτες και τρίτους. Η ΑΕΚ ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά πλέον η υπόθεση βρίσκεται στην πειθαρχική επιτροπή του FFP, αφού τα οικονομικά της χειροτερεύουν αντί να καλυτερεύουν. Έτσι, ο «δικέφαλος» περιμένει νέα ειδοποίηση για να απολογηθεί.

Στο financial fair play, οι ομάδες πρέπει να έχουν καθαρή θέση και ισορροπημένα έσοδα - έξοδα. Επειδή το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά για την πρώτη τριετία υπάρχει ένα περιθώριο να εμφανίζουν ζημιές (έως 15 εκατ. ευρώ το χρόνο), αρκεί να αποδεικνύουν με στοιχεία πως η θέση τους βελτιώνεται συνεχώς και είσαι συνεπής στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αναφέρει δημοσίευμα της «SportDay». Σύμφωνα με τις κυρώσεις το χειρότερο σενάριο είναι η ΟΥΕΦΑ να άρει την αδειοδότηση, που σημαίνει μέχρι η ΑΕΚ να αποβληθεί από τη Super League.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top