Αντιμέτωπή με αποβολή από τη Super League η ΑΕΚ

Ο οικονομικός έλεγχος «καίει» την ομάδα

Ακόμα και με αποβολή κινδυνεύει η ΑΕΚ από την Super League, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, μετά τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί η UEFA, λόγω του καθεστώτος ειδικής επιτήρησης.

Οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης είναι υποχρεωμένες μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων να στέλνουν συγκεκριμένα στοιχεία στην UEFA, η οποία διαπιστώνει αν τηρούνται οι περιλαμβανόμενοι στον φάκελο διακανονισμοί, αλλά και οι υποχρεώσεις προς παίκτες και τρίτους. Η ΑΕΚ ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά πλέον η υπόθεση βρίσκεται στην πειθαρχική επιτροπή του FFP, αφού τα οικονομικά της χειροτερεύουν αντί να καλυτερεύουν. Έτσι, ο «δικέφαλος» περιμένει νέα ειδοποίηση για να απολογηθεί.

Στο financial fair play, οι ομάδες πρέπει να έχουν καθαρή θέση και ισορροπημένα έσοδα - έξοδα. Επειδή το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά για την πρώτη τριετία υπάρχει ένα περιθώριο να εμφανίζουν ζημιές (έως 15 εκατ. ευρώ το χρόνο), αρκεί να αποδεικνύουν με στοιχεία πως η θέση τους βελτιώνεται συνεχώς και είσαι συνεπής στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αναφέρει δημοσίευμα της «SportDay». Σύμφωνα με τις κυρώσεις το χειρότερο σενάριο είναι η ΟΥΕΦΑ να άρει την αδειοδότηση, που σημαίνει μέχρι η ΑΕΚ να αποβληθεί από τη Super League.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top