«Μάχη» απόψε: Μπαρτσελόνα ή Τσέλσι στον τελικό του Champions League;

Tι ετοιμάζουν τα επιτελεία των δύο ομάδων

«Μάχη» απόψε: Μπαρτσελόνα ή Τσέλσι στον τελικό του Champions League;
Στο «Καμπ Νόου» θα κριθεί απόψε (21:45, Mega) το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League, όπου Μπαρτσελόνα και Τσέλσι παίζουν στον αγώνα – ρεβάνς, με τους «μπλε» να έχουν νικήσει με 1 - 0 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο.

Τι γίνεται στα δύο «στρατόπεδα»

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είμαστε στο Μόναχο. Πιστέψτε με όταν λέω ότι θα τα καταφέρουμε. Το πιστεύω αυτό για εκατό λόγους. Αυτοί οι παίκτες θα νικήσουν την Τσέλσι. Ξέρω ότι πολλοί εύχονται το αντίθετο, αλλά αφήστε μας να πιστεύουμε πως θα προκριθούμε», δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλάνος τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει στην 11άδα τον Ζεράρ Πικέ, ενώ εκτιμάται ότι θα βγουν οι Τιάγκο Αλκάνταρα και Τέγιο, για να μπουν οι Αλέξις Σάντσες και Πέδρο ή Φάμπρεγκας. Από το δυναμικό της ομάδας θα απουσιάσουν οι Βίγια, Αμπιντάλ και Φοντάς, ενώ αμφίβολος είναι ο Άφελαϊ.

«Είναι 50 - 50 οι πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα από το πρώτο ματς, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα… Η Μπαρτσελόνα θα κάνει ευκαιρίες, όπως κάνει κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά πιστεύω πως και εμείς θα έχουμε ευκαιρίες. Νομίζω έχουμε την ποιότητα για να φτάσουμε στον τελικό», είπε από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Πρόβλημα στο γόνατο έχει ο σκόρερ του πρώτου ματς Ντιντιέ Ντρογκμπά και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Αν δεν τα καταφέρει, την θέση του αναμένεται να πάρει ο Φερνάντο Τόρες. Ο Νταβίντ Λουΐζ είναι νοκ - άουτ, έτσι παρτενέρ του Γκάρι Κέιχιλ στην άμυνα θα είναι ξανά ο Τζον Τέρι και ας έχει δύο σπασμένα πλευρά!

Για την ιστορία

Αν η Μπαρτσελόνα πάρει την πρόκριση, θα είναι η 8η φορά που θα παίξει σε τελικό του Champions League, αλλά θα έχει και την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο δύο συνεχόμενες φορές, μετά την Μίλαν τις χρονιές 1988 - 1989 και 1989 - 1990.

Από την άλλη, η Τσέλσι θα «κυνηγήσει» την δεύτερη πρόκρισή της στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, καθώς έχει παίξει μόνο μία φορά, το 2008, οπότε και ηττήθηκε στα πέναλτι από την Μάντσεστερ, στη Μόσχα.

Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό θα βγει αύριο, Τετάρτη, στο «Μπερναμπέου», μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, στη ρεβάνς της νίκης των Βαυαρών με 2 - 1 στο Μόναχο.


​Δείτε στο βίντεο τα highlights από τον πρώτο αγώνα Τσέλσι - Μπαρτσελόνα
​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top