Πέρασαν Γερμανία και Ισπανία

4-0 συνετρίβη η Αργεντινή, 1-0 η Παραγουάη που το πάλεψε

Πέρασαν Γερμανία και Ισπανία

Με μεγάλη εμφάνιση η ��ερμανία φιλοδώρησε –μετά την Αγγλία- με τέσσερα τέρματα την Αργεντινή που υποκλίθηκε στην αποφασιστικότητα των «πάντσερ» και πλέον θα αναμετρηθεί με την Ισπανία, που νίκησε δύσκολα την Παραγουάη, την Τετάρτη για τα ημιτελικά.


Μπαίνοντας δυνατά στο αγώνα, η Γερμανία αιφνιδίασε την Αργεντινή μόλις στο 3ολεπτό όταν και ο Μίλερ μετά από εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά τη «νασιοναλμανσάφτ» μπροστά στο σκορ.


Η Γερμανία διατήρησε την υπεροχή της και το δεύτερο γκολ ήρθε στο 68ο λεπτόόταν o Κλόζε σημείωσε προ κενής εστίας το δεύτερο τέρμα της «νασιοναλμανσάφτ», ενώ έξι λεπτά μετά (στο 74ο λεπτό) σημείωσε και τρίτο τέρμα με τον Φρίντριχ.


Η Γερμανία ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της επί της Αργεντινής με το δεύερο γκολ του Κλόζε στον αγώνα στο 89ο λεπτό.


Το πάλεψε η Παραγουάη αλλά η Ισπανία είχε... Βίγια


Στο τελευταίο παιχνίδι στο Έλις Παρκ για το Μουντιάλ, η Ισπανία κατάφερε να «κλέψει» την νίκη-πρόκριση από την Παραγουαή η οποία πάλεψε σαν ίσος προς ίσο το φαβορί για τη νίκη. Πλέον η Ισπανία θα βρεθεί στα ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 60 χρόνια (το 1950 τελευταία φορά) αντιμετωπίσει την Τετάρτη τη Γερμανία σε έναν «ευρωπαϊκό» ημιτελικό.


Η πρωτοβουλία του πρώτου ημιχρόνου που έληξε 0-0 ανήκει σίγουρα στην Παραγουάη. Η κορυφαία στιγμή του αγώνα συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο όπου μέσα σε δύο λεπτά (59ο και 60ο λεπτό) ο πρώτα ο Καρντόσο και μετά ο Τσάβι Αλόνσο αστόχησαν σε πέναλτι για τις ομάδες τους!


Όσο ο αγώνας πλησίαζε προς το τελευταίο δεκάλεπτο, οι ομάδες έδειχναν να οδηγούνται σε παράταση. Ο δαιμόνιος Νταβίντ Βίγια όμως είχε άλλη άποψη και στο 82ο με σουτ έκανε το 1-0 υπέρ της Ισπανίας.


Τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών


Τρεις ευρωπαϊκές ομάδες και μια λατινοαμερικάνικη συνθέτουν το παζλ των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Την Τρίτη στις 21.30 η φορμαρισμένη Ουρουγουάη αντιμετωπίζει την Ολλανδία που μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας φαίνεται να ονειρεύεται... «κούπα». Την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα η Γερμανία, μετά το θρίαμβο επί της Αργεντινής, θα αντιμετωπίσει την Ισπανία σε έναν ευρωπαϊκό «εμφύλιο» στο Μουντιάλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top