Ο πιο κρίσιμος «αγώνας» της Martina Navratilova

Η μεγάλη αθλήτρια έδωσε την δική της μάχη εκτός γηπέδων

Ο πιο κρίσιμος «αγώνας» της Martina Navratilova

H Martina Navratilova, είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη αθλήτρια που πέρασε από τα γήπεδα τένις και για την προσφορά της, θα βραβευτεί τον Σεπτέμβριο, στο International Hall of Fame. Mε την μοναδική αποφασιστικότητα που κέρδιζε τα παιχνίδια στο γήπεδο , αντιμ��τώπισε και τον καρκίνο του στήθους.

Η διάγνωση της ασθένειας, στις 24 Φεβρουαρίου, την έκανε να σαστίσει και να δακρύσει, αλλά αυτό κράτησε για πολύ λίγο.

Μετά το πρώτο σοκ, η Navratilova δήλωσε στο CNN ότι είναι ευγνώμων γιατί ανακαλύφθηκε νωρίς και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην μάχη κατά της θανατηφόρας νόσου.

«Νόμιζα ότι θα το κρατούσα προσωπικό, αθόρυβο, ότι δεν χρειαζόταν να το μάθει κανείς. Ήθελα να κρατήσω τις δυνάμεις μου για να πολεμήσω τον καρκίνο», εξομολογήθηκε η μαχητική αθλήτρια.

Με τον ίδιο τρόπο που η 53χρονη αντιμετώπισε τις αμέτρητες προκλήσεις των γηπέδων, ανοίχτηκε στους δημοσιογράφους, στοχεύοντας να αφυπνίσει περισσότερες γυναίκες που μπορεί να έχουν την φονική ασθένεια και να μην το ξέρουν.

Παρόλο που έχουν ξεκινήσει οι χημειοθεραπείες, η Navratilova αγωνίστηκε στο γήπεδο, μαζί με την συμπατριώτισσα και την σύντροφό της στους αγώνες, Jana Novotna και κέρδισαν το πρωτάθλημα που έγινε το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Η μεγάλη αγωνίστρια των γηπέδων και της ζωής δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει την ζωή της και, αν χρειαστεί, να ξαναπολεμήσει για αυτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top